Izvor:
27.08.2019 u 07:02
0

VLADA DEFINITIVNO NE PRIHVATA ZAHTEVE PROTESTANATA: „To ne znači da ih ignorišemo“! (FOTO)

Liderka Hong Konga Keri Lam izjavila da se sastala i razgovarala sa grupom mladih ljudi o protestima koji se dešavaju u tom kineskom gradu, ali da nema pomaka ni po jednom od zahteva demonstranata.

Lam je rekla da je na zatvorenom sastanku u ponedeljak objasnila stav vlade o pet zahteva protestnog pokreta.

Ona je osporila kritike da njena vlada ignoriše demonstrante, čiji zahtevi uključuju demokratske izbore, odustajanje od optužbi protiv uhapšenih demonstranata i nezavisnu istragu o upotrebi prekomerne sile od strane policije u gušenju demonstracija.

– Nije reč o nereagovanju, već se postavlja pitanje neprihvatanja tih zahteva – rekla je ona.

U Hong Kongu više od dva meseca traju protesti u kojima učestvuju uglavnom mladi ljudi.

Više od 80 osoba je uhapšeno prošlog vikenda kada su demonstranti okupirali gradske ulice, postavili barikade i bacali cigle i benzinske bombe u sukobu sa policijom.

Lam je prošle nedelje najavila platformu za dijalog u koju će biti uključeni i demonstranti, dok su opozicioni lideri doveli u pitanje iskrenost njene inicijative, nazivajući je taktikom odlaganja.

Izvor: Tanjug
Foto: Carrie Lam/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter