Izvor: Tanjug
22.09.2020 u 17:22
0

VUČIĆ PORUČIO ZA ROJTERS: Srbija se nikada neće stideti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, potpisan nedavno u Vašingtonu, veliki korak u pravom smeru, ali ističe da je put do političke normalizacije dugačak.

SAZNAJTE I OVO

KORONA PRESEK: Konačno bez preminulih!

OGLASIO SE KRIZNI ŠTAB: Evo šta je ODLUČENO povodom uvođenja vanrednog stanja 1. oktobra

Bebe rođene u jesen često su podložne alergijama, poznati su i razlozi

– Smatram da su takvi sporazumi veoma važni da bi se sačuvao mir i da jednom zauvek rešimo svoje probleme, kako bismo imali jasnu budućnost za našu decu. Ne kažem da smo blizu političkog rešenja – rekao je Vučić u intervjuu agenciji Rojters, prvom za neki zapadni medij od potpisivanja sporazuma u Vašingtonu.

Britanska agencija dodala je da je Vučić to rekao, iako je ekonomsku saradnju opisao kao „ključnu“ za bilo kakve buduće političke dogovore.

Vučić je, govoreći o vezama i sa političkim istokom i sa politickim zapadom, rekao da bi, ukoliko je reč o maloj zemlji, koja se geografski nalazi na raskrsnici puteva, politika trebalo da bude održavanje mira i stabilnosti, tako da se ni sa kim ne raspravlja, što je, kako kaže, nemoguće, ili da se sa svima pođednako raspravlja.

SAZNAJTE I OVO

KORONA PRESEK: Konačno bez preminulih!

OGLASIO SE KRIZNI ŠTAB: Evo šta je ODLUČENO povodom uvođenja vanrednog stanja 1. oktobra

Bebe rođene u jesen često su podložne alergijama, poznati su i razlozi

– Srbija je na evropskom putu, ali Srbija mora da živi i ima prijatelje u SAD, ali i prijatelje, i toga se ne stidi, u Moskvi i Pekingu – rekao je Vučić.

Rojters zaključuje da je Vučić nedavno rizikovao sukob sa Kremljem time što je odustao od vojnih vežbi u Belorusiji.

– Ponekad moramo da zaštitimo našu vojnu neutralnost tako što smo potpuno sami – rekao je Vučić.

Vučić je izrazio nadu da će američki predsednik Donald Tramp posetiti Srbiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter