Izvor:
09.08.2018 u 16:57
0

ZAINTERESOVANI DA GA SASLUŠAJU: Asanž pred Obaveštajnim komitetom o ruskom mešanju u izbore!

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž razmatra ponudu da se pojavi pred Obaveštajnim komitetom američkog Senata, gde bi govorio o navodnoj umešanosti Rusije u američke izbore 2016. godine, izjavila je danas njegov advokat Dženifer Robinson.

Američki obaveštajni komitet američkog Senata zainteresovan je da sasluša Asanža, navela je Robinson u saopštenju.

Ona je navela da oni koji su zaduženi za istragu tražili da se Asanž lično pojavi u međusobno prihvatljivom terminu i mestu.

– Ozbiljno razmatramo ponudu, ali moramo da obezbedimo da je garantovana zaštita Asanžu – navela je Robinson.

Vikiliks je objavio pismo Obaveštajnog komiteta američkog Senata, koji je tražio od Asanža da lično svedoči na zatvorenom saslušanju u okviru istrage o navodnom mešanju Moskve u predsedničke izbore da bi se pomoglo Donaldu Trampu da pobedi na njima.

Rojters napominje da nije detaljno obrazloženi kako bi bilo kakav intervju sa američkim senatorima mogao da bude sproveden, a portparolka Asanža kaže da je "sve moguće".

Napomenula je da nije isključeno da se on i lično pojavi pred američkim odborom. Asanž je našao utocište u Ambasadi Ekvadora u Londonu 2012. godine nakon što su ga švedske vlasti optužile za seksualni napad. Iako je ta optužnica odbacena, on i dalje strahuje od izručenja SAD gde ga traže zbog objavljivanja tajnih diplomatskih depeša.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter