Izvor:
21.08.2019 u 08:37
0

ZAMENIK GRADONAČELNIKA SVIM SRCEM UZ NAŠE FUDBALERE: Vesić DAO PROGNOZU pred večerašnji meč između Zvezde i Jang Bojsa! (VIDEO)

Zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić je specijalno za portal Hepi televizije dao prognozu pred večerašnju utakmicu.

Naime, Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 21 čas u Bernu igraju prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona protiv favorizovane ekipe Jang Bojsa.

– Ovo je važna utakmica za Zvezdu. Inače sam nervozan ceo dan pred bilo koju njihovu utakmicu. Očekujem lepu i taktičku utakmicu. Mislim da Zvezda ima šanse da prođe – rekao je Vesić.

Pored toga, Vesić je najavio da će u budućnosti biti izgrađena nova zgrada Istorijskog arhiva Beograda koja će, dodao je, biti veličine postojeće zgrade.

U istorijskom arhivu Beograda završeni su radovi na rekonstrukciji dva depoa ukupne površine 2.400 metara kvadratnih u kojima je smeštena arhivska građa čime su se ispunili neophodni uslovi za njeno bezbedno čuvanje i zaštitu od štetnih uticaja. Radovi su koštali 144 miliona dinara, a podrazumevali su izgradnju stabilnog sistema zaštite od požara, ugradnju novog sistema klimatizacije, postavljanje led rasvete i instaliranje novog sistema grejanja u depoima.

Naveo je da je pokrenuto nekoliko projekata digitalizacije arhivske građe Beograda i dodao da je prvi bio projekat rekonstrukcije života ljudi koji su ubijeni na Starom sajmištu koji je, kaže, Grad radio zajedno sa fondacijama koje su taj projekat finansirale.

– Uspeli smo da rekonstruišemo više od 3.500 kartona, odnosno života Jevreja koji su ubijeni na Starom sajmištu…jedan primerak digitalnih otisaka se nalazi ovde, jedan smo dali muzeju Holokausta u Vašingtonu, a jedan sam lično predao Memorijalnom centru ''Jad Vašem'' u Jerusalimu kada sam ga posetio – rekao je Vesić.

On je naveo da će do kraja godine biti završena digitalizacija gotovo 500 crkvenih knjiga sa teritorije grada Beograda i dodao da je Istorijski arhiv Beograda, zahvaljujući Ministarstvu pravde, dobio oko 300 novih crkvenih knjiga koje će takođe biti digitalizovane.

Beograd je suočen sa ubrzanim rastom broja vozila, što dovodi do zagušenja saobraćaja i narušavanja kvaliteta vazdugha. Koje su druge alternative, i kako Beograd može odgovoriti ovom izazovu?

– Kao i druge metropole, Beograd je suočen sa ubrzanim rastom broja vozila na gradskoj uličnoj mreži što dovodi do zagušenja saobraćajnica i trotoara i narušavanja kvaliteta vazduha. Jedna od alternativa je uvođenje sistema javnih bicikala, koji je širom sveta već pokazao svoje prednosti. Druga je metro – kazao je Vesić

Njegovo detaljnije izlaganje možete čuti u snimku ispod teksta:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter