Izvor: BSC HAPPY/RT BALKAN
17.08.2023 u 19:34
2

ZAPOSLENI TUŽE NATAŠU KANDIĆ: Zbog stresa kad je vide ne mogu da dođu u prostorije Fonda

Ostali su nastavili da rade u okruženju u kojem je volja osnivačice iznad njihovih zagarantovanih prava na zdravu i bezbednu radnu okolinu

Nakon što je u medije procurila informacija da osnivačicu Fonda za humanitarno pravo (FHP) Natašu Kandić zaposleni u fondaciji optužuju za zlostavljanje na radu i druge nezakonite postupke, danas je protiv nje osmoro zaposlenih podnelo zajedničku tužbu zbog mobinga.

Kako su saopštili iz Sindikata radnika i radnica zadužbina, fondacija i udruženja građana (ZFUD), svi podnosioci žale se na postupanje Nataše Kandić, osnivačice FHP-a.

Tužba je podneta nakon neuspešnog pokušaja osmoro zaposlenih da zaštitu od zlostavljanja na radu ostvare u internom postupku posredovanja, koji bi po zakonu morao biti hitan“, navode.

„U vreme kada su zaposleni podneli zahteve za zaštitu od mobinga, maja 2023. godine, FHP nije imao zakonskog zastupnika. Tada je Nenad Golčevski, izvršni direktor FHP koji je izabran na to mesto 18. juna, a registrovan u APR-u 14. jula 2023. godine, odbio da izda zvanično obaveštenje da pokušaj posredovanja nije uspeo, uz obrazloženje da FHP nema izvršnog direktora/zakonskog zastupnika“, saopštio je ZFUD.

Podseća se da pravo na zaštitu od zlostavljanja na radu zastareva u roku od šest meseci od kada je zlostavljanje učinjeno, tako da svako odlaganje postupka posredovanja otežava i potencijalno onemogućava podnosiocima zahteva da ostvare svoja prava.

Nataša Kandić kao pokvarena ploča: SRBIJA ŠTITI ZLOČINCE!

„Golčevski je predložio premeštanje više saradnika sa radnih mesta na kojima neki od njih rade godinama na druge projekte“, navodi se u saopštenju i dodaje da zbog toga što je Kandićeva od 15. maja 2023. godine svakodnevno prisutna u prostorijama FHP, troje zaposlenih moralo da otvori bolovanje zbog akutne reakcije na stres.

„Ostali su nastavili da rade u okruženju u kojem je volja osnivačice iznad njihovih zagarantovanih prava na zdravu i bezbednu radnu okolinu“, zaključuje se u saopštenju ZFUD.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ZAPOSLENI TUŽE NATAŠU KANDIĆ: Zbog stresa kad je vide ne mogu da dođu u prostorije Fonda”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter