Izvor: Kurir
23.04.2024 u 19:17
0

MANEKENKA PRIJAVILA BIVŠEG POLITIČARA ZA SILOVANJE: Nije se pojavila u sudu, odbrana tvrdi da je sve laž, traže suočenje

Suđenje bivšem političaru Srđanu Egiću (43), kog je manekenka (22) prijavila za silovanje, odloženo je danas u Višem sudu u Novom Sadu pošto se devojka koja je prijavila da je 8. marta prošle godine silovana, nije pojavila u sudnici.

Inače, njoj je ranije dodeljen status posebno osetljivog svedoka, ali je odbrana predložila na pripremnom ročištu da on bude ukinut i da se Egić i ona suoče u sudnici.

 Suđenje je odloženo za 24. jun kada bi sudija trebalo da saopšti da li će suđenje biti javno, ali i da li će joj ostati status posebno osetljivog svedoka, pa samim tim i da li će biti suočenja. Oštećena danas nije došla, dostavljena je za nas kao odbranu pomalo čudna dokumentacija, da je kao suvozač u automobilu koji je bio učesnik u saobraćajnoj nesreći sa biciklom povređena i da zbog toga nije u stanju da pristupi – rekao je za Kurir branilac Srđana Egića, advokat Goran Karadarević.

On je potvrdio da je zbog njenog nedolaska, odbrana predložila, a sud prihvatio da se suđenje odloži.

– Odlaganje suđenja smo predložili zbog koncentracije dokaza, kako bi optuženi i oštećena bili saslušani u istom danu i kako bi, ukoliko sud prihvati, bilo izvršeno njihovo suočenje – pojasnio je advokat Karadarević, navodeći da smatra da je nedolazak devojke koja je prijavila silovanje deo njene taktike.

– Odbrana smatra da je u pitanju lažna prijava silovanja i da je njen nedolazak samo deo taktike. Srđanu Egiću u prilog ide da se suđenja održe kako bi što pre uspeo da dokaže nevinost i skine ljagu sa svog imena – dodao je branilac Srđana Egića.

Podsetimo, devojka je 9. marta prošle godine otišal u policijsku stanicu i prijavila da je Srđan Egić silovao, pošto su posle popijenog pića u jednom novosadskom lokalu otišli u njegov stan. Ispričala je, navodno, da su se 8. marta prvi put videli i da ga je upoznala preko Fejsbuka.

Kako su mediji pisali, devojka je tvrdila da je on pozvao, a ona pristala da ode u njegov stan da popiju piće, ali da je čim su ušli, pokušao da je ubedi da vode ljubav, ali da je pošto ga je odbila, on silovao.

S druge strane, prema nezvaničnim informacijama, Egić je na saslušanju u istrazi kao i na pripremnom ročištu negirao optužbe manekenke, tvrdeći da je odnos bio uz obostrani pristanak i da nikakve prisile nije bilo.

Inače, Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka. On je u sud danas došao sa slobode, pošto mu je u međuvremenu ukinut pritvor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter