8°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

PRESUDA ZA KREDITE Zakazano u Metals banci

Izricanje prostepene presude u slučaju protiv optuženih za zloupotrebe sa nekadašnjom Metals bankom zakazano je u Specijalnom sudu u Beogradu petak 29. januara.

PROČITAJTE OBAVEZNO

Pregovori kompanije AstraZeneka i EU odloženi za sutra

RUŽIĆ: Gotovo izvesno da državne mature 2022. neće biti

KOMŠIJE OTKRILE DETALJE TRAGEDIJE U RAKOVICI: Dečak se obesio dok su roditelji bili u radnji

BRNABIĆ: Holokaust simbol sunovrata čovečanstva

Ovo će, nakon 10 godina od pokretanja krivičnog postupka, biti prva presuda nekadašnim članovima Upravnog i Izvršnog odbora novosadske Metals banke koji se terete za zloupotrebe sa kreditima, koji su odobravani firmama još 2007. i 2008. godine.

Prvooptuženi je nekadašnji predsednik Izvršnog odbora bivše novosadske banke Ananije Pavićević (72), a optužnicom su obuhvaćeni i njegov sin Aleksandar Pavićević, Milan Tepić, Nada Milankov, Dušan Martinović, Stanko Todorović i Anka Lončar.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je pre tri godine odustalo od optužbi protiv drugog sina prvooptuženog Dejana Pavićevića, kao i Predraga Lončara, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu. Postupak protiv njih pokrenut je još 2011. godine.

SAZNAJTE I OVO

DAČIĆ NA HAPPY TV: U toku globalni rat za vakcinu, Srbija u dobroj poziciji

Tukao ujaka metalnom šipkom i daskom za meso: Prijedorčanin optužen za TEŠKO NASILJE u porodici

UMRO NA LICU MESTA, FUDBALER IZBODEN PRAVO U SRCE: Tu nije kraj strašnim vestima

OBRAZOVANJE NAKON PANDEMIJE: Kako će izgledati nastava u osnovnim i srednjim školama

Optuženi se terete za nezakonito odobravanje kredita novosadskim firmama, što oni negiraju i tvrde da je pozadina rušenja Metals banke "politička priča, čiji je cilj bio nasilna vlasnička transformacija te nekada uspešne banke". Težište završne reči odbrane je na stavovima da su optužbe nedokazane, te da su krediti bili adekvatno obezbeđeni, dok je Tužilaštvo za organizovani krminal na stavu da je pružilo dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Metals banka je bila jedna od najuspešnijih ovdašnjih banaka u koju je Narodna banka Srbije 2008. godine uvela privremene mere, a kasnije je dokapitalizovana i transformisana u Razvojnu banku Vojvodine koja je ugašena pet godina kasnije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar