Izvor: TANJUG
29.10.2022 u 11:11
0

AMBASADOR ĐURIĆ POLAŽE NADU U NOVU VLADU: Moje političko učešće je na duge staze

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je danas da se veoma nada u novu Vladu Srbije i dodao da želi da i ova vlada nastavi da mu olakšava posao tako što će i dalje postavljati rekorde poput onog u privlačenju novih investicija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ðurić je, odgovarajući na pitanje novinara da li je očekivao da će biti novi ministar, rekao da je njemu suština važnija od forme i da se, kako je naveo, pomalo tu razlikuje od drugih.

-Moje političko učešće je na duže staze i ja nameravam da se svim srcem borim za našu zemlju u Vašingtonu i u narednom periodu i da se vratim kasnije u politički život Srbije. Za mene je borba za Srbiju život i smatram to časnim i dostojnim-rekao je Ðurić.

On je naveo da računa i na Anu (Brnabić), Sinišu (Malog), Nikolu (Selakovića), ali i na koalicione partnere Ivicu (Dačića) zato što je, kako je rekao, potrebno sinergijsko delovanje.

-Međutim, iskreno rečeno, predsednik Vučić je taj koji je promenio paradigmu srpske politike- ukazao je Ðurić.

Čitav 20. vek mi smo se bavili isključivo, ne uvek našom krivicom, identitetskim i ideološkim pitanjima, borbom za očuvanje naše teritorije i slično.

Prvi put, rekao je Ðurić, imamo deceniju neprekinutog fokusa na razvoj.

-Pogedajte koliko Srbija za jednu deceniju može da se oporavi, zamislite šta možemo da uradimo ako još jednu deceniju budemo radili, a tek smo počeli da radimo- rekao je Ðurić.

Ðurić se osvrnuo i na otvaranje nove zgrade ambasade Srbije u Vašingtonu, kojem je prisustvovala i Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije.

-To je bila snažna simbolička poruka. U američkom političkom životu, uloga prve dame je izrazito značajna, i to što je naša prva dama (Tamara Vučić) došla na otvaranje ambasade je bila jedna veoma lepa poruka. Ona je tamo održala izuzetan govor i to su sve signali međusobnog poštovanja, kao što je nama ukazano poštovanje time što je Gabrijel Eskobar održao dirljiv govor- naveo je Ðurić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter