Izvor: Sputnjik
03.01.2024 u 01:03
7

AMERIKANCI NAPUŠTAJU BONDSTIL! ŠIPTARI ĆE SE HVATATI ZA DRŠKE HELIKOPTERA: Evo kada se SRPSKA VOJSKA VRAĆA NA KOSOVO?

Kosovski Albanci treba da imaju na umu da kako su Amerikanci otišli iz Avganistana – tako će jednom i iz Bondstila, poruka je sagovornika Sputnjika profesora Dragane Mitrović i bivšeg vicepremijera Nebojše Čovića povodom jasno ispoljene namere Prištine da nastavi teror nad Srbima sa KiM i u 2024. godini.

Albanci, ističe Mitrovićeva u novogodišnjem izdanju emisije Svet sa Sputnjikom, treba da budu svesni da će i tom zulumu doći kraj, da će njihovom velikom mentoru i njegovoj bezgraničnoj dominaciji takođe doći kraj.
„Jednom kad se zatvori Bondstil, a svakako neće biti otvoren do kraja sveta i veka, onda će njihovi prijatelji otići odavde i pitanje je onda šta će svi ovi zulumćari da rade. Naravno da će svi odgovarati pred zakonom, a de će država Srbija koja postoji više od hiljadu godina postojati i tada“, nema dilemu naša sagovornica.

Amerikanci otišli iz Avganistana, otići će i sa KiM

Nebojša Čović takođe savetuje Prištini da se seti ponašanja Amerikanaca u Avganistanu, uveren da će „ta sila, ako je uopšte sila“ napustiti jednoga dana i Kosovo i Metohiju.
On istovremeno upozorava na, kako kaže, nesumnjivo prevarne radnje Zapada širom sveta, pa i na Balkanu: prvo stvaraju žarišta, onda prave sporazume da kupe vreme, pa ih nikad ne sprovedu.
„Uzmite Minsk 1 i 2, pa Bliski istok – koliko rezolucija i ništa se ne poštuje. Pa naš Briselski sporazum iz 2013. gde je Srbija puno dala jer je ušla u to iskreno. I šta se sad događa: ne važi taj sporazum – sad dajte Ohridski, pa dopunu briselskog, pa plan implementacije, pa put implementacije. Pogledajte tu terminologiju, pletu vam bukvalno bluzu, mrežu“, ukazuje Čović.
On veruje da će se slična politika nastaviti i 2024. godine:
„Nisam siguran da će u 2024. konfliktne i opasne situacije da se završe, mislim da će se otvoriti još veće. Na žalost, mislim da je to perspektiva, iako ne bih voleo da se to obistini. Pričam globalno, ali i kad je reč o Ukrajini, Bliskom istoku, Balkanu. Jer šta će Kurti raditi? Pa vidite šta već radi – on će iz dana u dan vršiti sve veće provokacije,“ konstatuje Čović.

Srbi sa KiM žive u aparthejdu

Mitrovićeva skreće pažnju da nekad postane nepodnošljivo slušati kakvom su teroru izloženi ljudi južno od Ibra, enklave: pljačka se srpska imovina, Srbi hapse i maltretiraju, onemogućava im se da žive normalno, i čak strepe za bezbednost dece kad ih šalju u školu.
Srbi na KiM nedvosmisleno su izloženi aparthejdu, slaže se i Čović, ali i napominje da svako, pa i sitno popuštanje Prištini, pomalo, kao miševi gricka suverenitet i integritet Srbije – te daj tablice, daj malo ovo, malo ono:
„Ko priča o povratku 200.000 ljudi? Ko priča o imovini tih ljudi? Ko priča o tome da se vrati imovina manastiru Dečani? Ko priča o tome da se pusti iz zatvora preko 70 Srba? Ko priča o sudskim većima da moraju da budu uspostavljene etničke strukture po tim pravilima koja su oni (Priština) napravili? To je isto tehnologija – praviš sporazum ne da ga poštuješ nego da kupiš vreme, a u tom vremenu da sprovedeš nekakve svoje mračne ciljeve.“
Slično se, podseća, radi i sa Dejtonskim sporazumom u BiH koji neprestano ruše, dok se samozvani visoki predstavnik Kristijan Šmit ponaša kao čovek koji uopšte nije svestan gde se nalazi i kakva su njegova ovlašćenja.

Razmišljati kao Kinezi – na dugi rok

Na pitanje o rokovima koji se postavljaju Srbiji da sprovede Ohridski sporazum, Dragana Mitrović primećuje da Srbija ne samo da nije spremna na to, nego je to i protivustavno i nemoguće za bilo kog političkog aktera u Srbiji i neprihvatljivo za ogromnu većinu naših građana.
„To što su oni proglasili tu podvalu, taj Ohridski plan koji je navodno naš predsednik usmeno prihvatio, a onda to sad stavljaju u poglavlje 35, to su sve gluposti i od toga nema ništa. Ako ne važi Briselski sporazum, onda ne važi, ali ima nešto što važi, a to je Rezolucija 1244. gde se kaže da je deo naše države dat UN na čuvanje. To mora da se poštuje jer to je međunarodno pravo, a UN je još jedini globalni sistem koga priznaju sve članice kao i Srbija koja je članice u punoći svoje teritorijalne celovitosti“, naglašava Mitrovićeva
Ne možemo da se odreknemo tog dela svoje teritorije i svog naroda, a vreme će se promeniti, poručuje naša sagovornica i poziva da, slično Kinezima, razmišljamo na dugi rok.

„Jer naše je pravo i naša je pravda. Mi nikome ne osporavamo da živi kao građanin Srbije na bilo kom delu naše teritorije i da poštuje njene zakone. Ali neko ko ruši državu Srbiju, a onda na delu njene teritorije gradi nekakve tvorevine s ambicijama da budu države u državi i neprijateljski orijentisane prema Srbiji – to je nepodnošljivo. Mi moramo istrajati u najstrašnijem vremenu, a ovi besmisleni rokovi, administracije koje dolaze, prolaze, odlaze… Pogledajte šta su uradili kod kuće i u svetu pa će vam biti jasno koji su njihovi kapaciteti i dometi i koliko srećom njihov, iako i dalje veliki uticaj i moć, ipak nisu bezgranični i beskonačni. Mnogo toga što oni misle da mogu da nametnu odavno više ne mogu“, uverena je Mitrovićeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

7 thoughts on “AMERIKANCI NAPUŠTAJU BONDSTIL! ŠIPTARI ĆE SE HVATATI ZA DRŠKE HELIKOPTERA: Evo kada se SRPSKA VOJSKA VRAĆA NA KOSOVO?”

  1. Ukoliko Amerikanci napuste Bondstil postoje dva scenarija: da Srbi udju u Skadar ili da Albanci uđu u Niš ! Za sada su nam Amerikanci – zajednička „sreća“!

    5
    3
    Odgovori
  2. Srbi ce uci u Skadar. Siptari ce sigurno otici sa Kosova. Oni znaju da su Grci iz Juzne Italije i da nisu sa Balkana. Da li će otici iz Albanije da iz verovatno Severne. U juznoj Albaniji žive Grci. U severnoj Albaniji kao i na Kosovu i Metohiji žive posiptareni Srbi arnautasi. To im geni govore. Mnogi Srbi su iseljeni iz Albanije ali ima jos 30% Srba u Albaniji i 37% Srba na Kosovu i Metohiji.

    2
    5
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter