Izvor: Tanjug
10.12.2022 u 16:39
0

ARGUMENTOVANA DEBATA NA TELEVIZIJI HEPI DOŠLA DO USIJANJA: Ekstremizam, levica – desnica i fašizam koji „haraju Evropom“ kulminirali!

Gosti informativne emisije „Dobro jutro, Srbijo“  na Hepi televiziji bili su Ljuban Karan – bivši potpukovnik kontraobaveštajne službe u penziji i Filip Radojičić – novinar –  koji su tokom današnjeg medijskog istupanja izneli svoje stavove i sud u vezi sa veoma opipljivom i diskutabilnom temom koja okupira svet – Koliko ekstremističkih grupa ima u Evropi, koliko su zapravo opasne i šta se dešava u Nemačkoj?

Iako je razmena mišljenja na tematiku esktremizma bila na veoma profesionalnom i suptilnom nivou, u jednom momentu došlo je i do eskalacije debate kada je spomenut fašizam i komunizam, a gosti su jakim argumentima dočarali zbog čega javno brane svoj stav pred širokim auditorijumom. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Zavisi ko kaže da je neko ekstremista, ukoliko govorimo o ekstremizmu tog tipa da živimo u takvom društevnom uređenju višestranački sistem demokratije, upravo apropo toga sam rekao da komunistička partija koja u svom programu ima sve parametre da dođe do komunizma, onda je i to donekle ekstremistička grupa ili partija. Jer to toga ne možete doći demokratskim putem ili glasanjem. Onda se gospodin Karan našao donekle prozvanim, ali to nije bila ideja. Ovo je drugačija situacija. Mi smo bili u komunizmu – naglo ga je prekinuo Karan i upitao „Da li je sada i u Kini ekstremizam aktuelan? – a potom je dobio odgovor u dahu.
–  Ne, naravno da nije, ali vidimo kakve se u Kini dešavaju promene. Govorim o ovim društevnim uređenjima kapitalizma gde vi imate komunističku partiju. Kina je komunistička država, ali to je nešto drugo, ne možemo da poredimo nikako. Imamo esktremiste kako na levici, tako i na desnici, postoje i terorističke organizacije leve orijentacije, znate, gospodine, Karan? – istakao je inicirajući debatu Radojičić. 
– Fašizam ne možemo meriti ni sa čim, ono je najveće zlo koje se pojavilo na svetu, sačuvano je do danas. Mi imamo sad u ovim sistemima na Zapadu koji su kapitalistički veliko ograničavanje ljudskih prava koja idu do ekstremizma. Lično ne vidim probleme koje levica danas bilo gde pravi u svetu, ako vi vidite, slobodno mi kažite. Vidim samo da desnica pravi užasne probleme u vezi sa fašističkim idejama, te dve stvari ne mogu da izjednačim – objasnio je između ostalog bivši potpukovnik kontraobaveštajne službe na Hepi televiziji. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter