Izvor: Republika.rs
21.04.2022 u 13:22
0

BAJDENOV ULTIMATUM VUČIĆU STIŽE ZA VASKRS! Vašington je pokrenuo DESANT na Srbiju, želi Beograd da satera u ćošak

Svojevrsni diplomatski „desant“ Vašingtona na Srbiju se nastavlja, a sve sa ciljem da se Beograd natera da prekine veze sa Rusijom i Kinom i uvede sankcije Moskvi, čime bi naša zemlja praktično bila gurnuta „u zagrljaj“ NATO, dok bi naše pozicije u borbi za Kosovo i Metohiju i interese Republike Srpske u Bosni i Hercegovini bile ozbiljno narušene.

Ovako sagovornici „Novosti“ tumače poruke koje je senatorska trojka – Kris Marfi, DŽin Šejhin i Tom Tilis – poslala tokom posete Srbiji, stavljajući u drugi plan normalizaciju odnosa sa Prištinom, a u fokus ukrajinsku krizu i našu saradnju sa Pekingom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sastanak američkih senatora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem bio je obojen očekivanjima da uvedemo sankcije Rusiji, ali su vašingtonske diplomate izrazile i zabrinutost jer je Srbija od Pekinga nedavno kupila ozbiljno naoružanje, misleći na kineski PVO raketni sistem FK-3, koji je odbrambenog karaktera.

ODRECITE SE PUTINA I EKSPRESNO ULAZITE U EVROPSKU UNIJU! Džo Bajden je HITNO u Beograd poslao VAŽNU poruku Vučiću i Srbiji

Tako je Marfi rekao da Vašington razume istorijske odnose Srbije i Rusije, ali se nada da će Srbija zajedno sa ostalim demokratskim zemljama učestvovati u partnerstvu da se zaustavi „ničim izazvana invazija“ Rusije na Ukrajinu. On je rekao da je razočaran time što nema više napretka u sprovođenju sporazuma u sklopu dijaloga Beograda i Prištine, i naglasio da će naredne nedelje u Prištini izvršiti pritisak na vladu privremenih prištinskih institucija da ispuni obećanja u vezi sa sporazumima.

– Brinem da razgovori koje imamo sa Srbijom u vezi sa Ukrajinom mogu da prevladaju nad veoma značajnim razgovorima koji treba da se nastave o budućim odnosima Srbije i Kosova – rekao je Marfi.

U POSETU BEOGRADU DOLAZI I KAREN

PREMA nekim najavama, uskoro oko pravoslavnog Vaskrsa bi u posetu Beogradu trebalo da dođe i visoka zvaničnica Stejt departmenta Karen Donfrid, pomoćnica državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju. To jasno ukazuje da će se pritisci Vašingtona na Srbiju ne samo nastaviti već i intenzivirati.

– Dolazak senatora je očigledno samo uvod u žestoke pritiske koji će uslediti narednih meseci, s obzirom na to da je ukrajinska kriza ušla u novu fazu – poručuje Srđan Graovac.

BRNABIĆEVA: NIŠTA NISMO OBEĆALI

PREMIJERKA Ana Brnabić demantovala je u sredu spekulacije da je obećano da će nova Vlada Srbije odmah po formiranju uvesti sankcije Rusiji.

– Ništa nije obećano. Jedini principijelni naš stav, koji je usvojio Savet za nacionalnu bezbednost, jeste da smo protiv sankcija Rusiji, kao i da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine i smatramo pogrešnim kršenje tog integriteta. Svi ovi koji sada spekulišu da li će nova vlada morati da uvede sankcije i odluči se, to rade već devet godina i nikada se nisu naučili da brane svoje interese.

Ona ne krije da su pritisci ogromni, ali i ukazuje da je međunarodno pravo jasno, a to što ga sile sveta koriste kako im odgovara, to je drugo.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter