Izvor: RT
18.01.2024 u 23:11
1

BIO BIH IM CAR DEMOKRATIJE, OVAKO ME SVI NAPADAJU: VUČIĆ o prinicipijelnom stavu NEUVOĐENJA SANKCIJA RUSIJI!

Govoreći iz Davosa gde se nalazi na samitu Svetskog ekonomskog foruma, predsednik Srbije se osvrnuo i na tvrdnje opoziciju rekavši da oni dobro znaju da niko nije pokrao nikakve izbore

Da smo uveli sankcije Rusiji bio bi car demokratije, svi bi me hvalili, ali pošto to nisam uradio sada me napadaju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je dodao, kada bi priznao nezavisno Kosovo, dali bi mu Nobelovu nagradu za mir.

„Ali meni treba poštovanje naroda Srbije, što bih bio zainteresovan za to šta misle stranci? Mene više interesuje kakva će fus-nota da bude jednog dana u knjizi u budućnosti“, istakao je Vučić.

Govoreći iz Davosa gde se nalazi na samitu Svetskog ekonomskog foruma, on se osvrnuo i na opoziciju rekavši da oni dobro znaju da niko nije pokrao nikakve izbore i upitao se „šta bi sa onih 40.000 iz Republike Srpske“.

Vučić je izjavio i da je video da se traži da Dželjalj Svečlja bude pušten na teritoriju centralne Srbije u skladu sa sporazumom koji je potpisan sa Borkom Stefanovićem.

„Ne vidim u tome preveliku opasnost, naravno da bi došao da provocira, ali i ja sam zatražio da idem na KiM da se obratim našem narodu. U skladu sa mojim zahtevom, bilo dobro da se poštuje taj sporazum“, rekao je Vučić.

Na samom početku razgovora predsednik se osvrnuo na današnji sastanak sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

„Ne postoji važnija osoba sa kojom možete da se sastanete u Evropi. Za nas je bio veoma dobar, odličan sastanak. Razgovarali smo o svim bitnim pitanjima za Srbiju. Od regionalnih odnosa do plana rasta koji je predložila Ursula. Nastavićemo te razgovore u Skoplju uz prisustvo drugih evropskih zvaničnika i američkih“, rekao je Vučić.

On nije želeo da odgovori na pitanje da li mu je Fon der Lajen čestitala pobedu na izborima naglasivši da ne želi bilo koga da zloupotrebljava u svrhu političke borbe.

„Zar mislite da bi Ursula fon der Lajen došla i sela sa mnom i srdačno razgovarala da ne razmišlja o tome kako su se stvari odigravale i kako će se odigravati. Ne želim da zloupotrebljavam druge ljude u našim unutrašnjim borbama. Izbori su dovoljno pošteni i bili su najpošteniji u istoriji Srbije do sada. Bili su najčistiji, ponosan sam na tu pobedu“, rekao je predsednik.

Naveo je i da nisu svi evroparlamentarci poslali pismo predsednici EK povodom izbora u Srbiji, već njih nekoliko iz nekoliko političkih partija, dodajući da ne misle svi isto u Evropskom parlamentu, kao i da čak ni najveća evropska partija ne misli na način na koji misli tih nekoliko evroposlanika.

„Nemojte da sumnjate da su ti koji su to potpisali isti oni koji su potpisali sprovođenje istrage i teških mera protiv Srbije posle Banjske. Da su svaki put bili na strani protiv Srbije. Tu nema ni jednog prijatelja Srbije“, istakao je Vučić.

Kako je dodao, oni su „našli svoje sluge u Srbiji i medijske i mnoge druge koji takvu ideju (o nezavisnosti Kosova) treba da podrže“.

Govoreći o poseti programskog direktora Crte evropskom delu nemačkog Bundestaga, Vučić je rekao da on samo oduzima vreme ljudima tom posetom i svojim govorom.

„Njega je poslanik najznačajnije i najveće partije u Nemačkoj pitao, da je to pitao neko u Srbiji onda bi to bio progon. Ali je njega pitao jedan istaknuti poslanik: izvini, a ko vas plaća? I onda je on morao da kaže: plaćaju me Velika Britanija, Amerika i Švedska“, rekao je Vučić.

On je izjavio i da to što Hrvatska hoće da pošalje borbena vozila na granicu sa Srbijom, ne predstavlja nikakvu posebnu opasnost za našu zemlju, kao i da je podjednaka udaljenost i od Mađarske.

Vučić je komentarisao i poziciju srpske vojske na rang listi „Global fajerpauer“ na kojoj je ona ispred vojski regiona.

„Svi se naoružavaju, svi snaže svoje vojne industrije, mi to činimo da bismo mogli da postojimo, da bismo mogli da opstanemo. Zadovoljan sam našom vojnom industrijom, ali moraćemo da ulažemo više“, rekao je Vučić.

On je najavio i mogućnost serijske proizvodnje dronova pre kraja godine.

Govoreći o mogućnosti ukidanja dinarskog platnog prometa na Kosmetu i na direktno pitanje novinara kako bi on u tom slučaju plaćao, predsednik je odgovorio da bi plaćao onako kako bi morao da plati.

„Ali bih gledao da plaćam u dinarima i borićemo se za to. Mi nemamo atomsku bombu i ne možemo da se tučemo protiv celog sveta. Zaštitićemo svoj narod, ali nemojte od mene da očekujete da se ponašam neodgovorno, suviše sam ozbiljan da bih se busao u grudi ili tako nešto učinio“, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije prokomentarisao je i gest advokata Čedomira Stojkovića koji je položio cvet na grob Bljerine Jašari u memorijalnom kompleksu „Adema Jašarija“ u Prekazu na Kosmetu.

„Živimo u demokratskoj zemlji u kojoj predsednik nije organ koji je zadužen za hapšenje ili gonjenje krivično odgovornih. Mislim da je dovoljna sramota sa kojom će morati da živi i obraz u blatu koji je ostavio, mislim da je to mnogo gore“, prokomentarisao je Vučić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BIO BIH IM CAR DEMOKRATIJE, OVAKO ME SVI NAPADAJU: VUČIĆ o prinicipijelnom stavu NEUVOĐENJA SANKCIJA RUSIJI!”

  1. To je meni sve sumnjivo !!! Tako je i Zelenski i Natanjahu GRLIO SE SA BAJDENOM PAA,,,Previše se Vučko veseli a možda ipak nezna čemu !!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter