Izvor:
03.06.2019 u 13:18
0

BRNABIĆ: Tempo otvaranja poglavlja zavisi od EU!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da tempo kojim će Srbija otvarati poglavlja zavisi od EU, dok je na nama da radimo brže i efikasnije.

– Zadatak Vlade Srbije je EU što pre, a kada ćemo to i postati zavisi od EU – izjavila je Brnabić odgovarajući na novinarska pitanja nakon posete fabrici Japan Tobako u Senti.

Ona je istakla i da ima još mnogo stvari koje moramo da uradimo, moramo da radimo mnogo brže, budemo mnogo efikasniji i da ne bežimo od odgovornosti.

– Ali je svakako, takođe, istina da tempo otvaranja poglavlja zavisi od reformi i previranja u okvuru same EU i onog što je izazvao Bregzit i što izazivaju diskusije oko internih reformi o samoj EU, podela članica EU za i protiv proširenja – rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da Srbija ima pet spremnih poglavlja, da su, kada je bila prethodna Odluka o otvaranju, otvorena dva, te da su ostala tri poglavlja.

Mediji su prethodnih dana izveštavali o tome da bi Srbija, do kraja juna i završetka rumunskog predsedavanja EU, mogla da otvori samo jedno pregovaračko poglavlje.

To bi moglo da bude poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, ali „da ni oko njega nije postignuta konačna saglasnost među državama članicama.

U pregovorima o prijemu Srbije EU od ukupno 35 do sada je otvoreno 16 poglavlja, a dva su privremeno zatvorena.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter