Izvor: Novosti.rs
24.06.2023 u 17:52
0

BRUTALAN TEROROR KURTIJEVE POLICIJE: Crna kesa preko glave i ruke u lisicama, jezivi snimak sa ispitivanja Srbina (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa ispitivanja Srbina Nenada Orlovića, kojeg su takozvani kosovski specijalci uhapsili u petak u Severnoj Mitrovici, a na kojem se on vidi bez odeće do pojasa, ali sa crnim džakom preko glave i lica, dok su mu ruke vezane iza leđa.

Orlović je uhapšen juče i to nakon što su ga prethodno opkolili pripadnici specijalne policije tzv. Kosova, iako nije ni pokušao da beži.

ORLIĆ JASNO O PONOVNIM NAPADIMA: „Kada je reč o Kosovu i Metohiji, moramo da budemo hladne glave“

Njemu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 časova, a njegov advokat Nebojša Vlajić kazao je da ga policija tereti za nerede 29. maja u Zvečanu i za prisustvo na decembarskim barikadama na severu.

Ovakvim snimkom, na kojem je Orlović u ponižavajućem položaju, golog tela, krše se njegova ljudska prava i dostojanstvo.

Da društvenim mrežama kruži ovakav snimak, spomenuo je ranije danas i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

– Objavili su sraman snimak Orlovića, kako sedi go do pojasa – tako su ga i uhapsili, jer čovek radi u perionici – u sobi gde ga ispituju, a na glavi mu stoji crna kesa… I uz raznu muziku i komentare, oni to šeruju po mrežama i hvale se kako muče Srbina… kao i sve prethodno uhapšene Srbe… Orlović je uhapšen u autoperionici, kod Dudinog krša, čovek se nije krio… Oni tako hapse, onda odvedu u sobu za ispitivanje, muče, navlače kese na glavu, a onda puste to po mrežama da se mladi Albanci naslađuju…- rekao je Petković.

I visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj juče je preneo da su u Uniji veoma uznemireni zbog situacije na severu KiM i hapšenja Srba bez zakonske osnove.

– Veoma smo uznemireni zbog situacije na severu Kosova – hapšenja kosovskih Srba bez zakonske osnove i marš Kosovskih bezbednosnih snaga kroz Južnu Mitrovicu, praćeno teškom retorikom iz Srbije – napisao je Borelj na Tviteru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter