Izvor:
03.03.2017 u 22:32
0

Buran sastanak sa opozicijom: RADULOVIĆ SE POSVAĐAO SA FEDERIKOM MOGERINI!

Visoka predstavnica EU ya spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini sastala se danas sa opozicionim liderima Sašom Jankovićem, Vukom Jeremićem, Draganom Šutanovcem i Sašom Radulovićem.

Najzanimljivije je bilo na sastanku sa liderom pokreta Dosta je bilo Sašom Radulovićem, koji je visokoj predstavnici EU zamerio što je održala govor u Skupštini Srbije "u situaciji kada je ona suspendovana i kada su pogažene demokratske institucije".

– Za DjB je neprihvatljivo ćutanje EU u situaciji kad se u Srbiji događa demonstracija ukidanja institucija, kad premijer trči za predsednika Republike i zloupotrebljava sve državne resurse, kad postoje neravnopravni uslovi za izbore, dodatno otežani činjenicom da ÐB ne može da dobije nijednog notara za prikupljanje potpisa za kandidaturu – navodi se u saopštenju DjB.

D JB u saopštenju navodi i da je sastanak sa Mogerinijevom protekao "u zategnutoj atmosferi kritike".

S druge strane, Mogerini zamerila je poslanicima Dosta je bilo što nisu prisustvovali posebnoj sednici parlamenta na kojoj je govorila.

Sastanku sa Federikom Mogerini prisustvovao je i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji je govorio o potrebi promene pravosudnog sistema, jer je u zemlji očigledna zavisnost kako parlamenta, tako i pravosuđa od izvršne vlasti, saopštila je DS.

Budući predsednički kandidat Saša Janković nakon sastanka preneo je stav Federike Mogerini da ona redovno pominje probleme u vladavini prava i medijskim slobodama, ali da evropska zvaničnica ne može da shvati situaciju u kojoj te iste kritike ne dopiru do javnosti, već se prezentuje kao da je to samo podrška Vladi i Aleksandru Vučiću lično.

– Ona tvrdi da to nije tako, ali nažalost građani Srbije dobijaju sliku preko medija koji su potpuno pod kontrolom Aleksandra Vučića da je Evropska unija zaštitnik Aleksandar Vučića, što ne samo da nije tačno, nego je ironično. Plašim se da Evropska unija nedovoljno jasno vidi da smo mi svi taoci jedne lažne politike – sa jedne strane lažnih izjava o pripadnosti nekim vrednostima, a sa druge strane potpuno drugačije Srbije u kojoj se mnogo građana pita da li je EU možda digla ruke od nas, jer ne moguće je da ne vidi sve ovo što se dešava – kazao je Janković.

Tanjug.rs
Foto: youtube/printscreen, Twiter/SutanovacDragan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter