Izvor: HAPPY BSC
12.12.2022 u 21:37
0

„ĆIRILICA“ na TV HAPPY: Nikola Vrzić poručuje: „Sa Zapadom ne vredi praviti dogovore, jer će svaki dogovor da okrenu u njegovu suprotnost!“

U emisiji „ĆIRILICA“ na kanalu TV HAPPY novinar i voditelj Nikola Vrzić izjavio je da sa Zapadom ne vredi praviti dogovore, jer će svaki dogovor da okrenu u njegovu suprotnost, odnosno da će izneveriti svaku svoju reč.

On je, osvrčući se na brojne sporazume, istakao da su ti sporazumi suštinski nesporazumi, jer mi mislimo da je to nešto što je dogovoreno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Oko Rambujea najbolju definiciju je dao Henri Kisindžer, američki diplomata, koji je rekao da je to zamka bila za Srbiju i izgovor za početak bombardovanja. Oni su nam dali ponudu za koju su znali da mi prosto ne možemo da prihvatimo, to Kisindžer govori, ne bi li iskoristili onda to naše odbijanje da bi nas bombardovali. Jasno je da je to sve vreme bila intencija, iz raznoraznih razloga, mnogo puta smo o tome govorili u kranjem slučaju tadašnji zamenik Medlin Olbrajt , Skrob Talbot je u predgovoru za knjigu svog savetnika dao najprecizniju definiciju, da nije Srbija bombardovana zbog patnje, kako on kaže, kosovskih albanaca već zato što je odbijala da sprovede zahtevane političke i ekonomske reforme“, izjavio je Vrzić.

On je dodao da sa Zapadom ne vredi praviti dogovore jer će svaki dogovor da okrenu u njegovu suprotnost, odnosno izneveriće svaku svoju reč

„Oni su hteli nas da bombarduju ali sada se sa Angelom Merkel i njenim priznanjem da su Minski sporazumi zapravo bili prevara, jer ona je rekla u intervjuu da oni kao garanti Minskih sporazuma nisu nikada nameravali da ih sprovedu već da su služili za kupovinu vremena da bi se ukrajinska strana ojačala za sukob protiv Rusije. To nam pokazuje ono što suštinski sve vreme znamo a to je da sa Zapadom ne vredi praviti dogovore jer će svaki dogovor da okrenu u njegovu suprotnost, odnosno izneveriće svaku svoju reč“, kazao je Vrzić.

Novinar je istakao da postoji ozbiljan kontinuitet nepoštovanja dogovora od strane Zapada.

„Tu možemo da napravimo ozbiljan kontinuitet. Ako govorimo o nama to jeste Dejton  jer se pojavio umesto „slova Dejtona“, „duh Dejtona“ u kome su nadležnosti Republike Srpske oduzimane, na kraju 80-ak nadležnosti je oduzeto. Rezolucija 1244, šta je sa povratkom srpske vojske i policije, to je jasna obaveza koja piše. To nije kao opciono ostavljeno, već jasna obaveza… Zoran Đinđić je zvanično, mesec dana pred ubistvo, tražio od članica Saveta bezbednosti tražio povratak naše vojske i policije na Kosovo i Metohiju, u skladu sa rezolucijom 1244. Posle njegovog ubistva, što je zanimljivo, do sada se niko više nije usudio da to spomene, a kamoli da postavi kao zvanični zahtev. U svakom slučaju Dejton, 1244, kada je došao red na njih da sprovode svoj deo nagodbe to se ne ispunjava. Briselski sporazum, takođe vidimo, mi smo uradili šta je bilo do nas, odnosno naš deo obaveza smo ispunili u predviđenim rokovima… Gde je Zajednica srpskih opština?“, rekao je Vrzić.

Vrzić je ukazao na značaj nedavnih izjava bivše nemačke kancelarke Angele Merkel.

„Kada pogledamo, ne prolazimo samo mi tako. Evo i Rusija. Nije samo da Rusi tvrde da Minski sporazumi nisu ispoštovani. Strahovito je važno to priznanje Angele Merkel, ja se prosto pitam šta joj bi da izgovori javno tako nešto, jer suštinski ona je rekla: „Nama ne treba verovati, jer mi nismo verni svojoj reči. Garancije koje mi damo ne znače ništa“.  Pazite Minskih sporazuma garanti su nemački kancelar i predsednik Francuske. Podržavala je Amerika taj normandijski format itd, a ima amerike i u Vašingtonskom sporazumu, pa gde je? Takođe jedan od sporazuma čiji je garant eto Zapad, SAD, ko god“, smatra novinar.

On je dodao da je važno imati u vidu da su postignuti sporazumi, suštinski nesporazumi, jer mi mislimo da je to nešto što je dogovoreno.

„Ima jedan detalj koji moramo da imamo u vidu, u tom momentu kada je donošen Dejtonski sporazum, rezolucija 1244, Briselski sporazum,  to je bio onaj maksimom koji su oni u tom momentu mogli da izdejstvuju. Sami su podržali to, i Amerika, Francuska, Velika Britanija su na Savetu bezbednosti glasali za tu rezoluciju 1244. Zašto? Zato što je to bio maksimum koji su mogli da ostvare. Međutim, očigledno oni nisu u dobroj veri glasali za to, jer su odmah iza toga krenuli dalje, što nama govori da sve vreme oni zapravo imaju agendu, a ovo su sitne prevare. Ti sporazumi su suštinski nesporazumi, jer mi mislimo da je to nešto što je dogovoreno, što piše, pa ćemo sada svi da ispunimo svoj deo“, izjavio je Vrzić.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter