Izvor:
10.05.2017 u 14:27
0

DAČIĆ NAJAVIO: Srbija će pobeđivati u diplomatskim bitkama!

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija mora da bude više prisutna u SAD i da uspostavi intenzivniju saradnju sa predsednikom Donaldom Trampom, a da je jedini način da se to ostvari preko srpskog kokusa u Kongresu.

Dosta smo gubili diplomatske bitke, vreme je da počnemo da pobeđujemo – naveo je Dačić za “Srpski telegraf” naglašavajući da se mora sarađivati i sa predsedničkom administracijom i sa Stejt departmentom.

Kako navodi list, srpski kokus “kreće u diplomatku ofanzivu u Vašingtonu” sa svojih 26 članova.

Iz vlade Srbije poručuju da Ministarstvo spoljnih poslova užurbano radi na tome da američki senatori i kongresmeni koji će se u Vašingtonu boriti za srpske interese što pre krenu u akciju.

Obnovljeni sastav srpskog kokusa u Vašingtonu, na čijem čelu su se do sada nalazili republikanac Ted Po i demokrata Emanuel Kliver, dobiće zadatak da jača ekonomsku saradnju SAD i Srbije, privlači nove investicije pre svega u oblasti poljoprivrede i energetike, ali i da se bavi gorućim političkim pitanjima poput statusa Kosova, procesuiranja ratnih sločinaca sa Ramušem Haradinajem na čelu i trgovine organima na Kosovu i Metohiji, navodi “Srpski telegraf”.

Izvor: Telegraf.rs/Tanjug

Foto: Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter