Izvor:
25.04.2018 u 16:10
0

DAČIĆ: Narušeni međuljudski odnosi, predstavništvo ne može više da opstane na ovakav način!

Situacija u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u Parizu je posledica je loših međuljudskih odnosa, i ono ne može da opstane na ovakav način, rekao je danas šef diplomatije Srbije Ivica Daćić.

On je rekao da je u skladu sa svojim ovlašćenjima formirao radnu grupu koja je predložila mere, sagledala situaciju, da je opšti zaključak da su narušeni medjuljudski odnosi i da predstavništvo ne može više da opstane na ovakav način.

Rekao je da se kao uvek konsultovao s predsednikom republike Aleksandrom Vučićem kada su u pitanju ljudi koji vode diplomatsko-konzlarna predstavništva koje će mere doneti.

"To ne sme da se dešava u našoj diplomatskoj mreži jer baca senku i daje losu sliku", rekao je on.

Dačić je ranije izjavio da će narednih dana biti odlučeno da li će biti ambasador Srbije u Francuskoj Rajko Ristić biti opozvan sa funkcije zbog problematičnog ponašanja u Parizu, a da će biti odlučeno i o sudbini direktora Kulturnog centra u Parizu Radoslava Pavlovića.

Mediji u Srbiji pisali su da je Ristić u ambasadi organizovao proslave koje ne priliče diplomatskim predstavništvima. Posle poslednjih incidenata Kulturni centar Srbije u Parizu je zatvoren, a Ministarstvo spoljnih poslova poslalo je državnog sekretara Ivicu Tončeva i generalnog sekretara Veljka Odalovića da izvrše nadzor.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter