Izvor: BSC HAPPY
02.11.2023 u 17:06
0

DAČIĆ REAGOVAO NA BRUTALNE LAŽI PRIŠTINE: Pre će da otvore ambasadu na Mesecu nego u Beogradu!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić reagovao je saopštenjem povodom neistina koje su objavljene sa sajtu tzv. Ministarstva spoljnih poslova lažne države Kosovo.

Povodom brutalne laži objavljene na sajtu tzv. Ministarstva spoljnih poslova Kosova, na kojem se, u rubrici „ambasade“ (https://ambasadat.net/en), navodi i Republika Srbija, moram da istaknem da Priština nema, ne može da ima, niti će ikada imati svoje diplomatsko predstavništvo u Beogradu, bez obzira kako oni to pokušavali da predstave svojoj javnosti. U Beogradu su akreditovana 72 strana diplomatsko-konzularna predstavništva na nivou ambasada, koje predstavljaju suverene i nezavisne države, što samoproglašeno Kosovo nije, niti će ikada biti – navodi Dačić i dodaje:

PETKOVIĆ OŠTRO O KAMPANJI OPOZICIJE: „Glas za svakog od njih je glas za tajkunsku politiku kojoj se jedino Kurti raduje“

– Beograd i Priština su tokom tehničkog dijaloga, koji se vodi od 2008. godine, dogovorili upućivanje oficira za vezu, koji se fizički nalaze u prostorijama delegacija EU u Beogradu, odnosno Prištini. Oficiri za vezu nemaju diplomatski status, niti predstavljaju uvertiru za otvaranje ambasada, već imaju zadatak da pomažu u međusobnoj komunikaciji i da nadgledaju sprovođenje postignutih dogovora. Nikada nije bilo govora o otvaranju bilo kakvih ambasada ili davanju nadležnosti koje imaju ambasade. I da se nadovežem na ovaj naučno-fantastični duh iz Prištine, želim da im poručim da će pre da otvore ambasadu na Mesecu nego u Beogradu!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter