Izvor: Informer.rs
10.04.2023 u 10:39
0

DAČIĆ: SPS NIJE ZA VANDREDNE IZBORE – beogradska vlast ima stabilnu većinu

Ministar spoljnih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da nije za vanredne izbore i zapitao se zašto bi bilo beogradskih izbora ponovo kada SNS sa SPS ima u glavnom gradu stabilnu većinu.

On je za televiziju Prva ocenio da je interes države važniji od interesa stranaka, a da interes države može biti da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

– SPS je ozbiljna politička stranka i izbori ne mogu da nas iznenade – rekao je on.

Dačić se zapitao zašto opozicija, koja po poslednjim istraživanjima ima oko pet odsto popularnosti, hoće izbore i istakao da „oni hoće izbore a mole se bogu da se ne dese“.

Opozicionu politiku nazvao je „politika udri jače po Vučiću“ i naveo da se i opozicija nada da Vučić neće prihvati njihove zahteve za vanredne izbore.

– Nije reč da Vučić nešto mora da prihvati, ali kad se stalno neko začikuje, a znate da nema nikakav program… – rekao je Dačić.

Na zahteve Dveri da se nešto oko Kosova uradi 27. aprila, kada je na dnevnom redu Saveta bezbednosti UN izveštaj UNMIK-a, Dačić je rekao da diplomatija radi ali da na sednici SB UN ne može ništa da se uradi jer se tu ne glasa nego razmatra izveštaj.

 I dete zna da ne može da se zakaže sednica SB UN  na ovu temu, a da se o tome ne razgovara sa Srbijom – rekao je on i dodao da Savetom trenutno predsedava Rusija i da se vodi teška borba jer euski šef diplomatije Sergej Lavrov želi da dođe i predsedava.

Kometarišući navode kako je rekao Dragana Đilasa i Stranke slobode i pravde da vlasti SNS i SPS ne odgovara da Srbija uđe u EU.

Zapitao se da li je reč o „humorističkom programu“ i naveo da su pregovori o članstvu u EU otvoreni u vreme SNS i SPS.

Naveo je da su te opcije posle 2000. godine najavljivale datume ulaska u EU, sada spominju da će ako budu na vlasti to biti 2030. godine.

– Teško im je veliki su evropejci, a u EU ih vode Vučić i Dačić. Ovde je reč o politici, a njihova politika nas je udaljila od EU – rekao je on.

KINA UVEŽBAVA NAPAD NA TAJVAN! POSETA PREDSEDNICE TAJVANA CAJ ING VEN AMERICI za Peking je prelazak „CRVENE LINIJE“!
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter