Izvor: HappyBSC
05.02.2022 u 18:26
0

DEJAN VUK STANKOVIĆ ZA HAPPY TV: Ogromna je važnost dobrih odnosa sa Kinom! Velika su ulaganja u „Put svile“

O važnosti Vučićeve posete Kini i potvrdi uzajamno odličnih odnosa dve zemlje, u emisiji „Telemaster“  govorio je politički analitičar Dejan Vuk Stanković. 

-Ta saradnja  Srbije i Kine se odvija kako na političkom, tako i na ekonomskom i na kulturnom planu imajući u vidu da je Kina  vde otvorila i svoje kulturno predstavništvo . Mislim da će se raditi na tome. Mi smo, kao što znate, deo tog projekta „Put svile“, imamo važne kineske investicije u Smederevu, u istočnoj Srbiji, u Boru i Majdanpeku . Kinezi su veliki izvođači infrastuturnih radova u Srbiji. Završava se i pruga Beograd-Novi Sad- Subotica sve do Budimpešte i sve to u sklopu inicijative „Put svile“. Dakle, mislim da će biti reči o tome da se ta saradnja produbi, da dođe do novih kineskih investicij , a jednako tako biće reči i o političkim pitanjima, pre svega za Srbiju važno pitanje Kosova i Metohije, da mi možemo da očekujemo da će Kina zadržati principijelan stav protiv nezavisnosti Kosova, a u poslednje vreme Kinezi su pokazali interes i za krizu u BiH gde su jasno na strani Srbije, odnosno srpskog naroda u BiH koji je suočen da prihvati viši nivo centralizacije vlasti u Bosni i da tako, polako, ali sigurno, gubi svoj politički subjektivitet-rekao je Stanković. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter