Izvor: HappyBSC/Tanjug
16.07.2022 u 20:19
0

DIMITAR KOVAČEVSKI JE SPREMAN ZA PREGOVARANJE: U utorak prva međuvladina sednica u Briselu!

 – Konačno, danas imam čast da vam saopštim datum prve međuvladine sednice, koja će biti održana 19. jula u Briselu – izjavio je premijer Severne Makedonije  Dimitar Kovačevski nakon što je Vlada donela odluku da podrži francuski predlog o ukidanju bugarskog veta i deblokadi pregovora o evrointegracijama Severne Makedonije.

Makedonski premijer Dimitar Kovačevski čestitao je i zahvalio poslanicima koji su izglasali zaključke o francuskom predlogu

 – Niko ne može i neće da pregovara o makedonskim identitetskim pitanjima. Naš dosadašnji i budući rad još više će jačati naš identitet. Nastavljamo još snažnije da razvijamo zemlju – rekao je Kovačevski na konferenciji za novinare.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je istakao da je Severnoj Makedoniji potrebno ujedinjenje ““za novo sunce slobode, za građansku i evropsku državu““.

– Na kraju, želim još jednom da vas ubedim da ćemo uspeti, da ćemo zajedno raditi i graditi jaku državu. Sa vama, za vas, u ime naših predaka, za današnje i buduće generacije –  kazao je on.

Kovačevski je naglasio da je ponosan na to što danas u parlamentu nije bilo nijednog glasa „protiv“ francuskog predloga.

– Koalicija je jaka i trajaće do redovnih parlamentarnih izbora 2024. godine. Videli ste da su predlog podržali i manji koalicioni partneri – rekao je on.

Kovačevski je naveo da će ministar spoljnih poslova Bujar Osmani obavestiti danas Bugarsku o zaključcima i da će Protokol biti finalizovan.

– Što se tiče opozicije, mislio sam da će se VMRO-DPMNE zaista reformisati, ali vidim da se ni milimetar nije promenio od vremena Nikole Gruevskog. Neka VMRO-DPMNE objasni što je protiv unošenja Bugara u Ustav – dodao je premijer Severne Makedonije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter