Izvor:
29.09.2018 u 12:20
0

ĐURIĆ NA VANREDNOJ KONFERENCIJI U VLADI SRBIJE: Predsednik Vučić na posebnoj lokaciji obavlja konsultacije sa načelnikom Generalštaba!

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić sazvao je vanrednu konferenciju za medije u Vladi Srbije nakon prvih i nezvaničnih informacija prema kojima su specijalci ROSU zauzeli veštačko jezero i hidrocentralu Gazivode.

On je istakao da su specijalne paravojne, do zuba naoružane i maskirane, albanske jedinice iz Prištine sa dugim cevima napale i zauzele jezero Gazivode kako bi omogućile "Tačiju i njegovim pratiocima da ga poseti".

– Hašim Tači i njegovi teroristi su to učinili da bi on mogao da se slika i po jezeru voza čamcem, a da bi do toga došlo morali su da sklone sve sa puta. Ljude su uhapsili i vezali bez ikakvog razloga, kako bi zastrašili ceo srpski narod na KiM, od severa do poslednje srpske enklave. Svi koje smo kontaktirali povodom ovog upada, suprotno svim međunarodnim rezolucijama i sporazumima, smo i upozorili da nećemo tolerisati agresiju. Vučić je tokom proteklih sati upozorio međunarodne predstavnike da ovo nije prihvatljivo i da će, u skladu sa Rezolucijom 1244, štititi svoj narod – naveo je Đurić.

Na pitanje koje će mere država preduzeti, Đurić je objasnio da Vučić trenutno ima sastanak, na posebnoj lokaciji, sa načelnikom Generalštaba i drugim zvaničnicima, kao i da će vojno rukovodstvo preduzeti sve što je potrebno da zaštititi svoj narod.

On je za kraj dodao i da će se tokom dana ponovo obratiti javnosti.

Podsetimo, akciju je navodno izvelo više desetina naoružanih specijalaca koji su zauzeli objekat za razvoj ekologije i sporta u kojem se nalazi i Crveni krst, a koji je nedavno posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić,

Nakon informacije da su specijalci ROSU zauzeli veštačko jezero i HE Gazivode oglasio se potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

– Povodom napada Albanaca na sever Kosova i Metohije i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično delo naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti. Ministarstvo unutrašnjih poslova će nastaviti da prati razvoj situacije i preduzeće sve mere koje država bude naložila – saopšteno je iz kabineta Stefanovića.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio načelniku Generalštaba Milanu Mojsiloviću stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti,

Naredba je preneta načelniku Generalštaba Vojske Srbije, a kao razlog se navodi “napad albanskih specijalaca na Srbe na severu Kosova i Metohije”.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen/Twitter/predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter