Izvor:
07.02.2018 u 14:54
0

ĐURIĆ NAKON USVAJANJA STRATEGIJE: Ovo je dobra vest, Srbija zauzima bolje mesto u međunarodnoj zajednici!

Održavanje sednica SB UN užasno nervira separatiste u Prištini jer dokazuje da ništa na Kosmetu nije rešeno, rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže da je usvajanje Strategije Evropske komisije o proširenju na Zapadni Balkan dobra i važna vest.

– Strategija pokazuje da Srbija zauzima bolje mesto u međunarodnoj zajednici i da joj je ugled porastao što mnogo znači po pitanju borbe za očuvanje Kosova i Metohiji – rekao je Đurić i dodao da "nije čudo što su u Prištini pomalo ljubomorni".

Dobar odnos sa EU je važan zbog ukupnog spoljnopolitičkog položaja Srbije.

– Međutim, ja bih voleo da se i Zajednica srpskih opština (ZSO) češće spominje u svim dokumentima u kojima se od njih zahteva saradnja. ZSO nedovoljno često ističu u prvi plan – smatra Đurić.

Pred Savetom bezbednosti danas će se naći izveštaj Antonija Guteresa o radu Unmika.

– Održavanje sednica SB UN užasno nervira separatiste jer dokazuje da ništa na KiM nije rešeno, iako su pokušali da reše status. Na nivou svetske organzacije i većine stanovništva ove planete ta tema nije regulisana kako njima odgovara. Nama je prilika da iznesemo istinu o stradanju naših ljudi i smatram da je Srbija tamo dobro predstavljena -rekao je Đurić.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter