Izvor:
10.12.2016 u 01:44
0

Dodik o obaveštajcima BIH: Oni nisu profesionalci, već marionete Bakira Izetbegovića!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izneo tvrdnje o sprezi Obaveštajno-bezbednosne agencija (OSA) BiH i člana državnog Predsedništva Bakira Izetbegovića.

– Danas imamo situaciju, i svima vama u Sarajevu je to jasno, da je danas OSA koja je pod direktnom kontrolom stranke SDA i Bakira Izetbegovića potpuno preuzela Sud i Tužilaštvo, sudiju i tužioce i kreira politički motivisane i montirane procese, kako u Federaciji BiH, tako i u RS. Radončić je najbolji primer toga – kazao je Dodik za emisiju Tačka na 7 televizije N1.

Na pitanje da li ima dokaze za to je odgovorio je da kao političar može da daje određene ocene o tome, "a dokazi su za svakoga, ko želi da ih vidi, vidljivi".

– Uzmite samo na koji način je krenula priča o samom Radončiću. Ja nisam njegov advokat, ali se videlo da je način na koji je to krenulo apsolutno neuobičajen u bilo kojoj pravnoj državi na svetu. S druge strane imate njegovu tvrdnju ili ono što se može zaključiti na Sudu u Prištini gde je rekao da Alija Izetbegović direktno stoji iza ubistva srpskog svata na Skenderiji – kazao je Dodik.

On je dodao da "Tužilaštvo naravno ne smatra da bi trebalo po službenoj dužnosti da ispita te navode kako bismo ušli u neke druge poglede vezane za činjenicu o samom ratu u BiH".

– Ali, ostavimo to sa strane – kazao je predsednik Republike Srpske u intervjuu koji će u celini biti objavljen sutra.

N1 navodi da Dodik nije štedeo reči o tome ko i kako „vedri i oblači“ u procesima hapšenja, istraga, opužnica i političkih progona.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter