Izvor:
13.10.2019 u 08:18
0

DRUGI KRUG PREDSEDNIČKIH IZBORA U TUNISU: Građani biraju između Kaisa Sajeda i Nabila Karojia!

Tunišani danas biraju predsednika u drugom krugu izbora između nezavisnog kandidata Kaisa Sajeda i Nabila Karojia, medijskog magnata koji je tokom glasanja u prvom krugu predsedničkih izbora bio u zatvoru.

Karoji, koji pritvoren pod optužbom za pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza, pušten je na slobodu prošle nedelje pod pritiskom javnosti, kako bi se obezbedila fer kampanja.

Njegov protivkandidat Kais Sajed, koji je osvojio najviše glasova u prvom krugu izbora, poznat je kao konzervativni pravnik koji se protivi ideji političkih partija.

Njihov uspeh u prvom krugu izbora, 15. septembra, u kojem je učestvovalo 26 kandidata, bio je iznenađenje za politički establišment u Tunisu.

Sajed je bio privi sa 18,4 odsto glasova, dok je Karoji, čija je partija Srce Tunisa završila kao druga na nedavnim parlamentarnim izborima, dobio 15,6 odsto podrške birača.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter