Izvor: HAPPY BSC
15.11.2022 u 15:38
0

DUBRAVKA ĐEDOVIĆ NA SASTANKU SA HARČENKOM: „TE-TO je prva gasno-parna elektrana u našoj zemlji koja proizvodi toplotnu energiju na bazi prirodnog gasa“

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o bilateralnoj saradnji dve države u oblasti energetike.

Đedović je naglasila da je puštanje u rad Termoelektrane-toplane (TE-TO) Pančevo, projekta koji je realizovan u saradnji sa ruskim partnerima, od velike važnosti za Republiku Srbiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je istakla da je TE-TO Pančevo prva gasno-parna elektrana u našoj zemlji namenjena za kombinovanu proizvodnju električne i toplotne energije na bazi prirodnog gasa, jednog od ekološki najčistijih goriva. Planirana proizvodnja dovoljna je za snabdevanje oko 300.000 prosečnih domaćinstava godišnje, što će u mnogome doprineti energetskoj sigurnosti Republike Srbije.

Đedović je podsetila da je Ruska Federacija važan partner Republike Srbije u energetici i dodala da se u ovim izazovnim vremenima jasno vidi koliko je izgradnja gasovoda Balkanski tok doprinela energetskoj stabilnosti i bezbednosti naše zemlje, jer je obezbeđeno stabilno snabdevanje gasom.

SASTANAK MINISTARKE ĐEDOVIĆ I AMBASADORKE MEKLAUD: Saradnja sa Velikom Britanijom u oblasti energetike

Na sastanku je bio reči i o planovima u vezi sa gradnjom novog naftovoda do Mađarske i povezivanja na ruski naftovod „Družba“.

Ambasador Bocan Harčenko je čestitao ministarki na imenovanju i izrazio nadu da će saradnja u oblasti energetike biti nastavljena.

Zainteresovani smo da pružimo punu podršku daljem razvoju energetske infrastrukture u Srbiji, posebno izgradnji gasne interkonekcije sa Bosnom i Hercegovinom i Republikom Srpskom, novim naftovodom do Mađarske, ali i rekonstrukciji energetskih objekata, u čemu su ruske kompanije već učestovale, rekao je ambasador Harčenko.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter