Izvor: Happy BSC
14.06.2022 u 21:11
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TELEVIZIJI: „Ukrajina ulazi u duboku krizu, ona predstavlja „početak kraja“ njihovim oružanim snagama!“

Tokom informativne emisije  “AKTUELNOSTI” na kanalu televizije “Happy” ove večeri razgovaralo se o najnovijim dešavanjima u vezi sa ratom u Ukrajini, nakon 111. dana koji je protekao veoma uznemirujuće kada govorimo o stanju na frontu.

 Na ovu neiscrpnu i veoma diskutabilnu temu govorili su prof. dr Ilija Kajtas  – sociolog, Branko Lukić – advokat, ali i prof. dr Dragan Petrović – naučni savetnik.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Amerika je ubedila Evropu da joj treba NATO“, „Kina zna padne li Rusija, ona je sledeća“

 S obzirom na to da su dan za nama obeležile žestoke borbe na teritoriji Severodonjecka, ruske snage su potisnule ukrajinske iz centra, porušeni su svi mostovi koji vode ka gradu, a Kijev je u međuvremenu apelovao na Zapad da pošalju teško naoružanje, odnosno naoružanje dugog dometa. Stručni sagovornici izneli su svoja viđenja trenutne, ali uopštene ratne situacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

     – Očigledno je da Ukrajina ulazi u duboku krizu, ona predstavlja „početak kraja“ njihovim oružanim snagama jer su ovo reakcije onih koji su u očajanju. To besumučno granatiranje Donjecka ne birajući nikakve mete, već birajući da budu sve gore i žešće, bombardujući škole, obdaništa, trgove, pijace, kao da im nije bilo dovoljno 8 godina iživljavanja nad stanovnicima Donjecka, gde je bilo četrnaest i po hiljada žrtava. Sada pokazuju da se ta strateška masa ukrajinske vojske lagano topi i da je  radikalnija, zahtevnija od svojih zapadnih saveznika koji im doturaju što dalekometnije oružje, a u prilog tome  govori da su oni zaista u jednom stanju predočajanja. Nagoveštava se njihov vojni poraz – istakao je Ilija  Kajtas, a na ovu tematiku nadovezao se i advokat Branko Lukić  koji je otkrio da li smatra da će naoružanje i dalje biti isporučivano u istom intenzitetu. 

        Smatram da hoće, ali ne u količini kakva je bila na početku kada je vladao entuzijazam i kada se deklamovalo kako će Ukrajina pobediti na bojnom polju. Sada imamo prigovore i sa strane evropske zajednice koja kaže Americi : “Recite, šta je cilj ove operacije?”. Ne veruju ni oni da je to više moguće. Zna se da nije moguće, ali sukob iz više razloga treba i dalje da traje, prvenstveno zbog tog sektora proizvodnje oružja u SAD – u, koji treba da proda što više municije, ali i zbog članica Nato pakta koji su staro naoružanje dale Ukrajini. I dalje će dolaziti do isporuka. Videli smo da veći deo oružja bude uništen već pri transportu, a drugi deo stiže i do samih položaja, ali će uskoro entuzijazam pri isporuci polako jenjavati s povećanjem dugova evropske zajednice – objasnio je veoma koncizno Lukić.

           Nakon ove teme, naučni savetnik Dragan Petrović  analizirao je  trenutno stanje na frontu, te je objasnio da li Rusija otvara put za kompletno preuzimanje Donbasa.

       – Kada je reč o ruskim operacijama, oni igraju ovu igru sa ograničenim brojem vojnika jer je angažovana profesionalna vojska, a ona nije brojčano nadmoćnija u odnosu na ukrajinske snage. Postoji sedam sektora, od Hersona do Harkova koje bismo mogli da parcelišemo. Rusi su u drugom, trećem i četvrtom sektoru, to je u stvari Severozapadni Donbas, te tu imaju prednost. Iako ukrajinska vojska ima brojčanu prednost,  ruske strane imaju benefite u vidu lakše pokretljivosti trupa, ona bira momente gde udara. Imaju apsolutnu prednost u vazduhoplovstvu, mornarici, dugim projektilima – istakao je veoma argumentovano, a potom je dočarao kako se širom sveta interpretira slika sa frontova.

 – Trenutno imamo tri dimenzije rata, a to su vojna – situacija na terenu, druga je ekonomska, a treća medijska. U medijima je veliki učinak ukrajinske  i Zapadne propagande. Sve o čemu Zapad izveštava jeste izjava Zelenskog o dvanestogodišnjem dečaku kog su teško ranile ruske bombe – između ostalog je rekao gospodin Petrović. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter