Izvor:
27.03.2018 u 01:58
0

Evo šta kažu u EU posle brutalnog hapšenja Marka Đurića!

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini večeras je razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučičem i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem o situaciji na Kosovu posle hapšenja direktora Kancelarije KiM Marka Đurića.

Mogerini je napisala na Tviteru da žali zbog današnjih dešavanja na Kosovu.

"Đurić je sada slobodan i na putu nazad", napisala je ona i pozvala na očuvanje mira i dijaloga.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić prethodno je pozvala vlasti Srbije i Kosova da pokažu neophodnu uzdržanost i zrelost da situacija na Kosovu ne bi dalje eskalirala posle hapšenja direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Kocijančić je rekla za agenciju Beta da sva pitanja od obostranog interesa treba da se rešavaju u okviru dijaloga u Briselu, čiji je krajnji cilj normalizacija odnosa Kosova i Srbije.

"To su potvrdili Hašim Tači i Aleksandar Vučić tokom sasatanka sa visokom predstavnicom Federikom Mogerini u petak", kazala je ona.

Dodala je da EU žali zbog današnjih dešavanja na Kosovu koja nisu u skladu s normalizacijom odnosa.

"Očekujemo i od Srbije, koja pregovara o pristupu EU, i od Kosova, koje ima Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, da potpuno poštuju slovo i duh sporazuma koje su postigli u dijalogu", navela je Kocijančić.

n1info
Foto: Twitter/yenisafakEN,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter