Izvor: HAPPY BSC
20.12.2022 u 21:51
0

GENERAL PANDUREVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija još nije ispunila svoje ciljeve, ali je barem svima jasno ZAŠTO je počela vojna operacija na Ukrajinu!“

  U emisiji „AKTUELNOSTI“ na  HAPPY  televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 300. dan rata u Ukrajini.

 Večerašnji gosti su bili : Jovan Janjić- kulturolog, Danijel Simić- novinar i Vinko Pandurević – general. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Oni su komentarisali današnje dešavanje na frontu kao i nedavnu posetu Vladimira Putina Belorusiji i razgovor sa predsednikom Lukašenkom. 

General Pandurević je prokomentarisao da je linija fronta u Ukrajini ista kao i juče, odnosno kao i poslednjih desetak dana. 

– Sama granica fronta duga je 1300km i na njoj je prikazan spektar borbenih udara. Najčešći sukobi su u Donjecku, kao i u Bahmutu gde se vode najžešće borbe. Uništen je veliki broj žive sile.  Međutim, ne shvatam zašto se ništa još uvek ne dešava i zbog čega ruska vojska ne ide ka zapadu- kazao je general. 

  -Mi smo očekivali će se dogoditi prodor prema Dnjepru, ali se ništa ne dešava. Ne znam da li Rusi imaju neke druge ciljeve. Dugo i  uporno se brane linije. U toku je  borba protiv diverzantskih grupa. Značajno je i to da  izjednačenje snaga i zato nema pomeranja- kaže general Pandurević. 

General napominje da je situacija na frontu u izvesnoj ravnoteži i smatra da upotreba raketa neće mnogo promeniti situaciju na samom frontu.

-Rusi saopštavaju da Ukrajnci dovode nove snage, nove brigade u severnom delu i u području Zaporožja. U Donjecku ginu civili i nešto bi trebalo tamo promeniti-napominje general. 

-Ovo je neobjavljen rat, niko ga zvanično nije nikom objavio.  To je specijalna vojna operacija, ali se to  danas ne može tako nazvati. Valjda je Rusija znala sa kakva je ukrajinska vojska i koliko je naoružana pre nego što su krenuli u samu operaciju.  Rusija može da dobije rat, ali mora nešto i da se nešto promeni.

– Ovaj rat je specifičan. Nema veliki sudar živih sila već vatrenih sistema. Volja je bitna i vrednosna orjentacija kao i  pravne norme za bolji moral vojnika. Nisam siguran koliko to može da traje sa obe strane.  Sigurno Rusija ima zalihe oružja, ali ima i Zapad. Ovo je jedinstveni sukob. Na jednoj strani je Rusija, a na drugoj Evbropska unija, SAD i NATO. 

General Pandurević smatra da se u Ukrajini vodi građanski rat vrlo sličan kakav se vodio u nekadašnjoj Jugoslaviji. 

– Slična  je filozofija ratovanja, kao na našim prostorima, zato dugo traju borbe. Rusi ratuju pravolinijski. 

General takođe smatra da Rusija još nije ispunila svoje ciljeve. 

– Nakon izjave Angele Merkel da je Nemačka pomagala Ukrajinu putem naoružanja još od 2014. godine, svima je postalo jasno zašto je Putin morao da se odluči na vojnu operaciju. Rusija ima veliku prednost, ima hranu, energente i veliku vojnu moć i ona ne  zavisi ni od koga i rat može da vodi dugo-kazao je Pandurević. 

General Pandurević je rekao da je bilo neminovno zaustaviti prodor NATO-a ka istoku jer je prekršen dogovor o neširenju na istok. 

On smatra da je moguće da se Belorusija uključi u sukob ukoliko rat eskalira. 

-Rusija i Belorusija imaju jaku kooperaciju. Već su ruske snage u Belorusiji.  Ukoliko dođe do eskalacije sukoba to bi olakšalo Rusiji povoljniji prodor do reke Dnjepar- smatra general. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter