Izvor:
05.11.2016 u 03:26
0

Glavna ulica u Ivanjici definitivno više nema veze sa ubijenim premijerom: Nema Zorana Đinđića ni na papiru

Glavna ulica u Ivanjici ponovo će se zvati Milinka Kušića, umesto Doktora Zorana Đinđića, kako joj je bio zvaničan naziv od 2003. godine. Doduše, odluka o promeni imena glavnog šetališta u Ivanjici od pre 13 godina nikada nije sprovedena u delo i "živela" je samo na komunalnim računima građana.

Građani i kažu da im "pošta stiže na Doktora Zorana Đinđića", ali da je oni zovu Kušićevom. Nakon odluke lokalne vlasti, imena prvog demokratskog premijera Srbije, koga nikada nije bilo na tablama, neće biti ni na papiru.

Poslanici u Ivanjici su stavili van snage odluku iz 2003. godine, donetu u mesecima nakon što je ubijen premijer Đinđić, a tvrde da je motiv ekonomske, a ne političke prirode.

"Ova odluka nema nikakvu političku pozadinu. Formiranje adresnog registra po toj odluci iziskuje troškove i promenu dokumenata građana i pravnih subjekata. Trošak zamene tih dokumenata bi pao na leđa građana", kaže Zoran Lazović, predsednik opštine u kojoj većinu čine odbornici SNS i SPS.

Iz Demokratske stranke su osudili ovaj čin opštinske vlasti.

"Vlada koju je Đinđić vodio investirala je dve milijarde dinara u Ivanjicu, zato je ta odluka i doneta. Odluka da se sada ukine ime ulice je nerazumna i nepoštena", kaže odbornik DS Milorad Dramićanin.

U prethodnih 13 godina su se smenjivale vlasti u Ivanjici, ali nijedna nije postavila table sa imenom premijera Đinđića.

B92
Foto: B92

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter