Izvor:
12.02.2019 u 10:03
0

GORAN VESIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“:

Gost jutarnjeg prorgama "Dobro jutro Srbijo" je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, koji je razgovarao na goruće političke teme.

Zamenik

Gde je veća mržnja, u Splitu, Zagrebu ili Beogradu?

– Kao što moćete da vidite, samo u Beogradu nema mržnje prema drugim narodima.U Beogradu samo postoji međusobna mržnja. Mi smo uvek bili kosmopolitski grad i oberučke prihvatamo sve sa strane. Što se tiče mržnje među građanima, to možete videti svakodnevno.

Sergej Trifunović tvrdi da su navijači Crvene zvezde sami krivi, jer su nosili majice sa obeležjem kluba:

Mene od Sergeja Trifunovića ništa ne čudi, pa ni tako da brani njih, odnosno da brani huligrane koji su napali vaterpoliste Zvezde. Kod njega postoji više slojeva mržnje, prema svima onima koji se ne uklapaju u njegovo poimanje sveta. Mogli ste da vidite da je juče skandaloznom izjavom u Kragujevcu direktno diskriminisao Dimitrija Ljotića. Ako može da diskriminiše Ljotića, što ne bi hvalio huligane iz Splita. Ono čime se pametan čovek stidi, on se ponosi.

Jedni druge optužuju da rade za Vučića?

– Mislim da Srđan dobro zna šta radi, a to mu je rekao Dragan Đilas. Taj skup je pod obezbeđenjem Dragan Đilasa. To je samo igra u kojoj se Đilas pretvara kako bi prevario birače kako on nije za vešala, a onda pušta Srđana Noga i ostale da rade to što rade. Nemam ja tu nikakvu dilemu. Ako slučajno žele da prave predstavu za javnost da Srđan Nogo mora da bude izbačen, to samo rade jer su shvatili da se obični građani ne slaužu sa govorom mržnje.

U Srbiji porasla popularnost Vladimira Putina za 20% zahvaljujući Aleksandru Vučiću?

– Taj savez nema politiku, od njih za sve ovo vreme nismo mogli da čujemo odgovor ni na jedno političko pitanje. Ako ih pitate da li su za Ameriku ili Rusiju, oni vam o tome ne govore. Oni su savez bez politike. Ako ih pitate da li su za nezavisnost Kosova ili nisu, nemaju odgovor. Ako ih pitate šta bolje nude u ekonomije, bolje od Vučića, nemaju odgovor. Kao što vidite, nemaju odgovor ni na jedno političko pitanje. Tako kada nemate odgovor na politička pitanja, radite odvakve stvari – rekao je Vesić i dodao:

– Kod odgovornih političara vi imate jasan stav… Gospodin Vučić vodi srpsku politiku, politiku koja je u interesu Srbije. Ta politika nije ni američka, ni ruska ni briselski, već srpska. Sve što je dobro za Srbiju, mi to readimo, Imamo dobre odnose sa Rusijom, želimo da uđemo u EU, imamo dobre odnose sa Turskom, Kinom… Kod njih… Oni bi da vode politiku, a da se nikome ne zamere Možete li da zamislite na šta bi ličila ta vlast sa ovim rogovima u vreći koji se svađaju u opoziciji.

– Izborni uslovi kakvi postoje danas, nastali su 2000. godine. Srpska napredna stranka nije promenila zarez u izbornim uslovima. Za razliku od Borisa Tadića, mi to nismo radili. Tada je Boris Tadić ukinuo izbore za gradonačelnika, 2008. godine jer se Vučić kotirao dobro. Sećate se jednokružnog izbornog sistema u Vojvodini, najnepravednijeg izbornog sistema. Mi izbore sprovodimo izbori po njihovim zakonima.

Mediji i sloboda medija?

Dragana Đilasa je Verica Barać optuživala, sečate li se da je dnevnoa novina "Borac" zatvorena. Sećate se da je Đilas bio suvlasnik jedne dnevne novine "Press". Danas ne možete nijednu vest da sakrijete, bukvalno sve se sazna. Pričaju o izbornim uslovima medijima, oni koji su

Oni misle da će mržnjom da postignu nešto.

Ko veruje Vuku Jeremiću, koji je pričao da će Angela Merkel neće primiti Vučić

Oni ne razumeju vlas, oni misle da je vlast tako što će govoriti ljudima ono što žele da čuju, a ne da rešavaju probleme. Zato oni nikada neće moći da pobede Vukića.

Što se tiče Trg Republike, mi zarš

U međuvremenu će se raditi garaža. Vasina ulica će biti ulica kulture, biće plato na kom će biti postavljena statua Zorana Đinđića, što je lično predložio Aleksandar Vučić.

Stupica će biti preuređena.

Obale?

Kao što vidite,mi rešavamo problem. Oterali smo divlje taksiste sa ulica, tako ćemo splavove. Izmenili smo zakon o vodama, izvršićemo popis svih splavova. Do maja meseca plan postavljanja splavova. Ne želimo nikoga da oteramo, ali će morati da potpišu ugovor. To znači da će svi morati da plaćaju gradu, grad Beograd će plaćati struju i vodu, al će oni morati da čiste oko splavova. Rešavanje buke na splavovima, sprečićemo da se buka gradu

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter