Izvor: Tanjug
07.09.2023 u 12:29
1

HIl i ĐURIĆ: Odnosi Srbije i SAD postojani, ne zavise od toga šta se u drugim državama dešava, Srbija opredeljena za partnerstvo sa SAD

Ambasadori Srbije u Vašingtonu i SAD u Beogradu Marko Đurić i Kristofer Hil ocenili danas u Beogradu, na konferenciji Dan Amerike, da odnosi dveju zemalja idu uzlaznom linijom, da su postojani i naglasili da che saradnja u perodu koji predstoji dobijati samo na ubrzanju i zaletu.

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil ocenio je danas da odnosi Srbije i SAD stoje postojano, sami od sebe i ne zavise od toga šta se u drugim državama dešava. Treba da nastavimo da sarađujemo, posebno na polju privredne saradnje, rekao je Hil na konferenciji Dan Amerike u organizaciji Kongresa srpsko-američkog prijateljstva. Hil je rekao da će Srbija i SAD raditi i na jačanju političkih odnosa, ali i na temama u vezi sa bezbednošću. „Imamo prilike da pokrenemo ove odnose unapred, ono što svaki biciklista zna jeste da se stalno mora kretati unapred“, dodao je Hil.

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić izjavio je danas da je Srbija u prethodnih nekoliko godina ostvarila razvoje u ekonomiji i pokazala izdržljivost u krizama koje su zahvatile svet. Prema njegovim rečima, Srbija je čvrsto opredeljena da joj SAD budu partner u daljem razvoju.

Čvrsto sam uveren da su pred Srbijom novi horizonti razvoja i napretka upkos izazovima, rekao je Đurić.

„Srbija je čvrsto opredeljena da SAD u budućem razvoju budu jedan od ključnih strateških partnera na našem političkom, ekonomskom i svakom drugom putu napretka“, naglasio je Đurić i dodao da može da izrazi zadovoljstvo što je amabasador u periodu kada Srbija ulaže značajne napore i resurse u povećanju svog prisustva u SAD. Podsetio je da je u Vašingtonu otvorena nova ambasada, rezidencija, da je urađeno mnogo na jačanju srpskog kokusa, a nedavno je osnovan i Srpsko-američki poslovni savet. Sve su to stvari koje daju dodatni zamajac sa naše strane, rekao je Đurić,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “HIl i ĐURIĆ: Odnosi Srbije i SAD postojani, ne zavise od toga šta se u drugim državama dešava, Srbija opredeljena za partnerstvo sa SAD”

  1. Американци немају партнере они имају вазале и послушника,е то је требало да се саопшти Хилу ,тако да за смете треба само једна добра мотка.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter