Izvor:
23.12.2016 u 20:21
0

HRVATSKA odblokirala poglavlje 26 Srbije u pregovorima sa EU!

Hrvatska je odblokirala danas otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, saopštio je danas hrvatski ministar spoljnih poslova Davor Ivo Štir.

Štir je na konferenciji za novinare rekao da je do deblokade došlo jer su stekli uslovi. "Stekli su se uslovi da možemo podići rezervu oko poglavlja 26, a aelim reći da ćemo u okviru poglavlja 23 pratiti ispunjavanje svih obaveza što se tiče nacionalnih manjina s naglaskom na hrvatsku manjinu", rekao je Štir.

Do odluke Hrvatske o deblokadi poglavlja 26 došlo je nakon što je u Beogradu potpisan sporazum, odnosno aneks tog sporazuma. Sporazum, koji Štir pozdravlja, potpisali su ministar obrazovanja i predstavnici hrvatske nacionalne manjine.

Potpisivanju je, kako prenose hrvatski mediji, prisustvovao je i ambasador Hrvatske, EU i Bugarske u Beogradu.

"Želim da kažem da naš zahtev poverenik Han me je izvestio i dao objašnjenje koja smo dodatno zatražili i jasno je u tim objašnjenjima da će poverenik lično biti angažovan u nadlgedanju svih obaveza na području obrazovanja manjina", rekao je Štir.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter