Izvor: Tanjug
12.02.2024 u 09:07
0

ISKRENO PRIJATELJSTVO DVA NARODA: Brnabić se sastala sa premijerom Egipta

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas, na marginama Svetskog samita vlada u Dubaiju, sa premijerom Egipta Mustafom Kemalom Madbulijem.

„Od posebne važnosti je Zajednička deklaracija o strateškom partnerstvu, koja je potpisana prilikom istorijske posete predsednika El Sisija Srbiji. Tada je takođe doneta odluka o otpočinjanju pregovora o Sporazumu o slobodnoj trgovini, za koji se nadamo da će što skorije biti zaključen i potpisan tokom neke od poseta na najvišem nivou“, napisala je Brnabić na svom Instagram nalogu.
Ona je podsetila da su Srbija i Egipat prošle godine obeležili 115 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, za koje je ocenila da ih karakteriše tradicionalno i iskreno prijateljstvo dva naroda i države i poručila da Srbija ostaje posvećena daljem jačanju ekonomske saradnje sa prijateljskim Egiptom.
Brnabić je sastala i sa ministrom za toleranciju i koegzistenciju UAE šeikom Nahjanom bin Mubarak Al Nahhanom, kao i osnivačem Svetskog ekonomskog foruma Klasuom Švabom. Brnabić će na marginama Samita imati niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima i predstavnicima međunarodnih organizacija.
Premijerka Srbije se pre otvaranja Samita sastala sa ministrom za veštačku inteligenciju Ujedinjenih arapskih emirata Omarom Sultanom el Olamom.
Tema samita je „Oblikovanje budućih vlada“ i ideja je da se okupe predstavnici vlada, međunarodnih organizacija, lideri iz državnog sektora, kao i privatnog sektora iz celog sveta, uključe u međunarodnu saradnju i omoguće identifikovanje inovativnih rešenja za buduće izazove, a i osnaživanje budućih vlada.
Ovogodišnji Samit će okupiti više od 85 međunarodnih i regionalnih organizacija, 120 delegacija vlada, imaće 15 foruma i više od 120 interaktivnih radionica i sesija, a na njemu će govoriti više od 200 govornika.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter