Izvor: Kurir.rs
12.02.2024 u 07:36
1

VUČIĆ DANAS SA MICOTAKISOM: Prvo tet-a-tet sastanak, potom Srpsko-grčki poslovni forum

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće danas predsednika Vlade Grčke Kirjakosa Micotakisa koji boravi u radnoj poseti Srbiji, nakon čega će biti održan Srpsko-grčki poslovni forum.

PREDSEDNIK VUČIĆ SUMIRAO PRETHODNU NEDELJU: „Glas Srbije i istina čuli su se na zasedanju UN“ (VIDEO)

Programom posete grčke delegacije, predviđen je tet-a-tet sastanak Vučića i Micotakisa u 9.30 časova u Palati „Srbija“, nakon čega će uslediti plenarni razgovori delegacija dve zemlje, predvođeni Vučićem i Micotakisom, najavila je pres služba predsednika Srbije.

Predviđeno je da se predsednik Srbije i premijer Grčke obrate medijima u 10.35 časova.

U okviru posete grčke državno-privredne delegacije Srbiji, Privredna komora Srbije (PKS) će danas, uz podršku Ambasade Grčke u Srbiji, organizovati Srpsko-grčki poslovni forum i predstavljanje razvojnih projekata Srbije.

U uvodnom delu foruma, koji će se održati u Palati „Srbija“, učesnicima će se obratiti predsednik Vućić i premijer Micotakis.

Obratiće se i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Konstantinos Fragojanis, saopšteno je iz PKS.

Ministri u Vladi Srbije će srpskim i grčkim privrednicima predstaviti ključne razvojne projekte Srbije u narednom periodu.

Vučić i Micotakis su početkom januara razgovarali telefonom i tom prilikom je predsednik Srbije zahvalio grčkom premijeru na tome što Grčka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na doprinosu stabilnosti u regionu.

Dvojica zvaničnika su se saglasili da postoje svi uslovi da saradnja dve zemlje i u ovoj godini nastavi da jača u različitim oblastima, naglasivši mogućnosti koje pruža sektor energetike, a Micotakis je ponovio i podršku Grčke evropskom putu Srbije, uz nadu da će u ovoj godini napredak biti vidljiviji.

Tada su se dvojica zvaničnika dogovorili da se uskoro sastanu u Beogradu, kako bi detaljnije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima.

Premijer Micotakis je izrazio veliko interesovanje za učešće Grčke na EXPO2027, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je ta specijalizovana svetska izložba velika prilika, ne samo za Srbiju, nego i za ceo region.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “VUČIĆ DANAS SA MICOTAKISOM: Prvo tet-a-tet sastanak, potom Srpsko-grčki poslovni forum”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter