Izvor: Happy BSC
30.04.2022 u 12:21
0

JORGOVANKA ILI DAČIĆ DA BUDE NOVI PREMIJER! Upravo je stigao predlog iz SNS o formiranju nove Vlade Srbije

Član Glavnog odbora i poslanik SNS Bratislav Jugović ocenio je danas da buduću vladu treba da čine “iskusni igrači“ i da u igri za premijera treba da budu predsednik SPS Ivica Dačić i članica Predsedništva SNS Jorgovanka Tabaković.

Jugović smatra da u novoj vladi treba da bude i SPS, ali i oni igrači koji, kako kaže, imaju iskustvo i u opozicionom delovanju, ne precizirajući na koga misli.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Izuzetak je Siniša Mali koji treba da ostane u vladi iako nema sekunde opozicionog staža. Njega uzimam kao izuzetak, a u ostalim slučajevima neka bude pravilo. Ali, to je moje mišljenje, ne odlučujem ja o tome, već mandatar“, kaže za Tanjug Jugović za Tanjug koji je nakon parlamentarnih izbora 2020.postao narodni poslanik.

VUČIĆ OTKRIO KADA KREĆE FORMIRANJE NOVE VLADE SRBIJE! Ovaj mesec je KLJUČAN za sve, a evo i šta se čeka

Novi saziv parlamenta vidi kao “šareniš“ i očekuje, kaže, žestoku skupštinsku raspravu što, ističe, i jeste odlika demokratije.

“U sadašnjem parlamentu imali smo samo jednog opozicionog poslanika, Vladana Glišića, koji se odlično održao. Sada će ih biti više, sa različitim ideologijama – desničari, rusofilo, ali i one koji su isključivo za prozapadnu politiku. Očekujem žestoku raspravu kako i treba da bude u parlamentu“, kaže Jugović.

Kada je reč o formiranju nove vlade, Jugović navodi da mandatar treba da se odredi nakon što bude održana konstitutivna sednica Skupštine koja, podseća, treba da bude održana najkasnije 30 dana od završetka izbora.

“Izborni proces zvanično još uvek nije završen. Trebalo bi da se u narednom periodu, oko Ðurđevdana, definitivno završe izbori, a od datuma kada RIK saopšti konačne izborne rezultate i broj mandata, teče rok od 30 dana za konstitutivnu sednicu“, kaže Jugović.

Dodaje da se tada bira predsednik Skupštine, a nakon toga i mandatar, kao i da taj posao ne može da se završi pre jula ili avgusta, nezavisno od, kako kaže, ukrajinske krize.

“Naravno da će zlonamernici reći da se kupuje vreme, ali i to je demokratija. Jedni govore ono što će diskreditovati vlast, a odgovorni ovo što sam i ja rekao“, kaže Jugović.

Na pitanje kako će najavljeno povlačenje Aleksandra Vučića sa čela SNS uticati na budućnost te partije i ko bi mogao da bude njegov naslednik, Jugović odgovara da će Vučićevo povlačenje znatno oslabiti SNS jer građani, kako kaže, ne glasaju za tu stranku, već za Vučića.

“Na lokalnim nivoima gde budemo imali predstavnike od ugleda, oni će donositi dobar rezultat i imaćemo birače, a gde budemo imali beskičmenjake i sumnjive tipove loše ćemo proći“, ocenjuje Jugović.

On kaže da ne zna ko može da nasledi lidera SNS i isključuje mogućnost da će Vučić promeniti odluku i ostati na čelu stranke.

““Voleo bih da se predomisli, ali mislim da, nažalost, ne postoji ta mogućnost. Tako je kako je, Vučić je čvrsto rešio i doneo odluku““, kaže Jugović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter