Izvor:
29.01.2019 u 07:45
0

KANADA: Sastanak Grupe iz Lime u Otavi, tema izlazak iz krize u Venecueli!

Kanada planira da 4. februara u Otavi bude domaćin vanrednog sastanka četrnaestočlane Grupe iz Lime, na kojem će se razgovarati o opcijama za izlazak iz krize u Venecueli, saopštila je juče kanadska ministarka spoljnih poslova Kristija Frilend.

Ona je istakla da je Venecuela za Kanadu u vrhu liste spoljnopolitičkih prioriteta.

Pomenuta regionalna grupa, čija je članica i Kanada, osnovana je u Limi, u Peruu, 2017. u pokušaju da pomogne u rešavanju krize u Venecueli.

Skoro sve zemlje članice Grupe iz Lime sada su podržale opozicionog lidera Venecuele Huana Gvaida, kao prelaznog predsednika te zemlje, a prošlogodišnji ponovni izbor predsednika Nikolasa Madura smatraju nevažećim.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter