Izvor: Happy BSC
03.12.2021 u 20:44
0

Ko kaže da je Dodikova retorika zapaljiva? Zašto NATO traži da se odustane od vojske RS? EMISIJA „AKTUELNOSTI“ TV HAPPY

Ko preti Dodiku? Zašto NATO traži da se odustane od vojske RS?

U emisiji „Aktuelnosti“ na TV HAPPY  Tomo Kovač, nekadašnji ministar policije RS:

-NATO je već jednom ukinuo vojsku RS. NATO kada gleda koga će da ima kao podanički narod, ne može da gleda samo srpski narod. Mi smo ostali tamo još uvek zaraćena strana. Igra sa bošnjacima je jednostavna. Od momenta kada su nastali bošnjaci, onaj ko je prihvatio veru, prihvatio je i gospodare. Tu je jedan podanički pristup. To je narod koji vešto igra sa okupatorom. Bakir kaže kako oni trpe zulum 150 godina. Znam njihove procese, rođen sam tamo i svakako imaju povlastice. Ako dođe do vojske Republike Srpske oni misle kako će da se veže za Rusiju. Nama treba vojska da bismo se zaštitili. Mnogo smo nastradali, tako da ako Srbin nema vojsku, problem je

O prijateljima Srba, Kovač je rekao:

-Nisam preterano rusofil. I Putin ima koristi od Nemačke. Ali mi moramo tražiti prijatelje među njima. Kada je Rusija bila „na kolenima“, tražilli su od nas neprihvatljivo. Mi uvek uzmemo retoriku jedno pa jedno, ne možemo samo Zapad slušati. Ne možemo biti protiv Amerike, to je opasno.I Dodik se ne snalazi tu. Stalno objašnjavamo da baš ti koje štite su im srušili Kule. Ipak smo bliži Evropi zbog hrišćanskih vrednosti. NATO sa nama ne može izaći na kraj. To Dodik mora da zna.Moramo se znati boriti diplomatski. Imamo prijatelja sa kojima delimo vrednosti i u Francuskoj. Pomogli su nam. 

O Miloševiću, Tomo dodaje:

-Bila je jedna potresna scena kada je Milošević čestitao Karadžiću državu. Karadžić mu rekao „dabogda i tvoja takva bila“. Miloševiću je ruka pala. Milošević je jasno tad rekao šta je srpsko, a šta tursko. 

Dragan Vujičić, Večernje Novosti u emisiji „Aktuelnosti“ na TV HAPPY:

-Bakir Izetbegović dobro zna da mu to neće proći. On zna i da cilj Amerikanaca i Nemaca nije jaka Bosna, nije cilj velikim silama jedinjenje nego stvaranje nerazjedinjenih država. Bakir sve zna, ali podgreva vatru. Srbi su opstali samo tamo gde su imali vojsku. Nama treba odbrana. I NATO je pogubio konce. Evo šta radi sa Ukrajinom. Da bi bio svoj na svome moraš da se boriš svaki dan. Moramo za sve sporazume da se borimo svaki dan. Meni su Ukrajina i Bosna spojeni sudovi, i vidim Rusiju kao zaštitu u oba slučaja. Ovo nije vreme kada će se ratovati. Evo Putin kaže kako neće da razgovara bez pismene garancije. Mi moramo da branimo Dejton, to je pisani sporazum. Milošević je bio faktor mira, pa se posle promenilo. 

Advokat Branko Lukić na skajp vezi kazao je:

-Po Dejtonskom sporazumu je predviđeno da RS ima svoju vojsku, ali Međunarodna zajednica radi na ukidanju. Nema tu mnogo dileme. Moramo da se borimo. Federacija BiH je nefinkcionalna a ne Republika srpska. Jedna totalna nelogičnost je BiH. Sad im je Dodik kriv što traži da se poštuje Ustav. Evo vidimo da se Šmit ponaša kao da je legitiman, a svi znamo da nema legitimitet. Međunarodnom faktoru pravo i pravda ne znače mnogo, oni sve silom rešavaju. Srbi moraju da istraju u svojoj borbi. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter