Izvor: Sputnjik
07.11.2022 u 17:38
0

KURTI NAJAVIO IZBORE U ČETIRI OPŠTINE NA SEVERU KIM: „Nijedna naša akcija nije iznenadila EU i Ameriku“

Aljbin Kurti, premijer privremenih institucija u Prištini, izjavio je danas da će u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, u kojima su gradonačelnici podneli ostavke, biti održani izbori, prenosi Gazeta ekspres.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručuje iz Sofije: „Kurti u svojoj euforiji ludila želi u decembru da podnese zahtev za prijem u EU!“

Kurti je na konferenciji za medije rekao da su prošle godine održani lokalni i republički izbori i da žali što će na izbore izaći opštine u kojima su predsednici Srpske liste podneli ostavke.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Prošle godine su održani i državni i lokalni izbori. Ove godine izbori su održani iu Pokretu Samoopredeljenje. Izbori su gotovi. Nema više izbora – rekao je Kurti, prenosi „Kosovo onlajn“.

Dodao je da mu je žao što će sada morati da se održavaju izbori u opštinama na severu pokrajine u kojima su gradonačelnici podneli ostavke.

– Oni su mogli da nastave svoj mandat, ali ove ostavke jasno vode do izbora u tim opštinama – dodao je Kurti.

Na pitanje novinara da li to što nije slušao savete Sjedinjenih Američkih Država i EU znači da su odnosi sa njima poremećeni, Kurti je rekao da nijedna akcija Vlade koju vodi nije iznenadila Ameriku ili EU, prenosi Ljajmi.

– Nijedna naša akcija nije iznenadila nijednog američkog ili evropskog zvaničnika, u stalnom smo kontaktu s njima. Imamo SAD kao prijatelje i partnere, tako da prijatelji i partneri ne pišu ona saopštenja koja ste citirali. Nema takvog izveštaja, naravno, to je uvreda i za SAD koje su demokratska država. Naše partnerstvo sa njima, naš savez sa njima je savez zasnovan na vrednostima i ciljevima sa zajedničkim interesima. Jednom smo odložili odluku, za mesec dana i dogovorili smo se da je to poslednje odlaganje – rekao je Kurti.

On je dodao da se dva puta nedeljno sastaje sa američkim i ambasadorima zemalja EU.

 *Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter