Izvor: alo.rs
16.09.2023 u 10:53
0

OPOZICIJA BI DA SRUŠI KURTIJA, ALI IH MUČE BROJKE!

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova Arben Gaši izjavio je da opozicija u parlamentu nema dovoljan broj postanika za rušenje Kurtijeve vlade, prenosi Reporteri.

Prema rečima Gašija, celu ovu godinu karakterišu izrazite teškoće u donošenju zakona ili održavanju sednica u prištinskoj skupštini.

„Moramo da govorimo istinu i da budemo iskreni prema građanima Kosova i sebi. Istina je da mi, kao opozicija, nemamo brojke da rušimo Vladu. Tačno je i da vlast nema potrebnu većinu, odnosno da često ne može da obezbedi kvorum. Dakle, nalazimo se često u situaciji blokade gde je vlasti, da bi donosila zakone, potrebna vanredna mobilizacija od nekoliko nedelja da primora  svoje poslanike da dođu u parlament. I onda jedva stignu do 61 poslanika da bi doneli neke zakone“, kaže Gaši.

MEŠTANI LEŠTANA U STRAHU: „Odjeknulo je kao prošli put! Plašio sam se da je neko poginuo!“

On podseća da skoro celu 2023. godinu karakteriše ovakva situacija, gde postoje izražene poteškoća u donošenju zakona ili održavanju sednica u prištinskoj skupštini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter