Izvor: Tanjug
26.02.2023 u 14:28
2

PISMO I ZA KURTIJA! Makron, Šolc i Melonijeva pisali i premijeru privremenih prištinskih institucija uoči sastanka u Briselu

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti primio je zajedničko pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona, nemačkog kancelara Olafa Šolca i premijerke Italije Đorđe Meloni povodom sastanka koji će sutra biti održan u Briselu o evropskom predlogu za KiM.

Iz Kurtijevog kabineta je saopšteno da su u ovom pismu oni pozdravili njegove izjave u vezi s francusko-nemačkim predlogom, prenela je „Koha ditore“.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ERDOGANOM: Naglasio stavove Beograda uoči nastavka dijaloga sa Prištinom

U saopštenju se navodi da su Makron, Šolc i Meloni izrazili uverenje da je zaključivanje i sprovođenje evropskog predloga od fundamentalnog značaja za opštu dobrobit građana, mir i prosperitetni razvoj regiona i napredak evropske perspektive Prištine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je primio pismo Makrona, Šolca i Meloni, pred novu rundu dijaloga Beograda i Prištine koja se, uz posredovanje Evropske unije, održava sutra u Briselu.

PREMIJERKA BRNABIĆ NAGLASILA: Sutra neće biti ni malo lak dan za Srbiju

Kako je navela služba za spoljne poslove EU, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj, uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka, održaće odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, s početkom u 15 sati, posle čega će uslediti zajednički sastanak.

Tema sastanka je predlog EU o normalizaciji odnosa između tzv. Kosova i Srbije.

EU je najavila da će na kraju sastanka Borelj održati konferenciju za medije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PISMO I ZA KURTIJA! Makron, Šolc i Melonijeva pisali i premijeru privremenih prištinskih institucija uoči sastanka u Briselu”

  1. Kakva šašisoidna farsa od strane velikih Evro nacista i otimača:Žozefa Franka, Hitler Šola i jadno ga prevrtljiva Lajčaka.
    Šatro pismo Šiptari u kome ga obaveštava da mora prihvatiti plan da otme pola Srbije.
    Da li će ludi Šiptari pristati??
    Kakva sr… farsa.
    NO PASSARAN

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter