Izvor: Kosovo online
12.07.2023 u 21:46
2

Lajčak pozvao Bisljimija i Petkovića u Brisel sledeće nedelje

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak pozvao je glavne pregovarače Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, da naredne sedmice dođu u Brisel, kako bi razgovarali o primeni Sporazuma o putu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, kaže za Gazetu eskpres portparol EU Zoe Muletije.

OGLASIO SE PREDSEDNIK VUČIĆ NAKON SASTANKA SA LAJČAKOM: „Još jednom sam upozorio da je srpski narod na KiM izložen najžešćoj torturi u poslednjih 15 godina“

– Izaslanik EU je pozvao glavne pregovarače u Brisel sledeće nedelje, da nastave razgovore o primeni Sporazuma o putu normalizacije i Aneksa za njegovu implementacije, uz nadu da će se strane dogovoriti o narednim koracima koji će omogućiti sprovođenje pune primene dogovorenog, bez odlaganja – ističe Muletije.

Vlada Kosova saopštila je sinoć da je spremna da doprinese deeskalaciji situacije na severu, što uključuje trenutno smanjenje prisustva policije za 25 odsto u i oko opštinskih zgrada u četiri opštine na severu, te da podržava održavanje prevremenih izbora u četiri opštine i to nakon letnje sezone. Odluka je usledila nakon sastanka Bisljimija i Lajčaka, u ponedeljak u Bratislavi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “Lajčak pozvao Bisljimija i Petkovića u Brisel sledeće nedelje”

  1. Da ne bude zabune kod prvog komentara : Naravno da mislim na Lajcaka i njegovog opisa radnog mesta , Petkovic radi ono sto je nemoguce , ne bih mu bila u kozi , da moram da radim a da ne mogu da radim za dobrobit svih sem kriminalaca ,nacista i terorista . Ovde strane sile podrzavaju teroriste jer su na taj nacin i sami oteli deo teritorije Srbije , sve je to isto pakovanje zato i ne mozemo nista da uradimo sve dok neka veca sila ne iznese sve na svetlost dana sto bi rekli nasi stari .

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter