Izvor: BSC happy portal
08.11.2023 u 09:49
0

MINISTAR DAČIĆ ZA HAPPY TV: “ SRBIJA PRED IZBORIMA“

Gost informativne emisije „Dobro jutro, Srbijo“ ovog jutra bio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić koji je tokom medijskog istupanja govorio o predstojećim izborima koji su raspisani za 17. decembar.

S ozbirom na to da se Srbija nalazi pod stalnim pritiscima na multiplatoformskim nivoima, ministar je dočarao kakva je zapravo realistična situacija.

RIK POTVRDIO JOŠ JEDNU LISTU: Proglašena izborna lista „Ivica Dačić premijer Srbije“

  • To nije nezabeležno do sada. Matricu tog delovanja bismo mogli da definišemo, ali mnogi to izbegavaju da kažu. To je ustvari DOS. Jedan deo DOS -a  se sada nalazi i u drugom delu opozicije, tako bih rekao. To je u suštini DOS sa kojim smo se mi suočili 5. oktobra. Tačnije septembra kada su bili izbori, ta matrica se i danas zadržala, ako se sećate njihovih zahteva, šarenolike političke strukture i spektra, gde ste imali veoma različite politikčke opcije, od vojvođanske i sandžačke autonomije, da se bombarduje Srbija, da se uvedu sankcije. Bilo je nekih akademika koji su pozivali da se bombarduje Srbija da bi se srušio Milošević, ništa me ne čudi, ali ne shvatam kako nakon toliko godina ne shvataju da građani daju poslednju reč na izborima. Niko neće nikoga dovesti sa strane na vlast, ne glasa se u Briselu, Londonu, Njujorku. To je ta  večna zabluda sa kojom su suočeni predstavnici tog dela opozicije. Za sebe kažu da su proevropska opozicija, to je totalna laž. Ako je neko nešto učinio sa evropske integracije, onda smo to Aleksandar Vučić i ja. 2012. godine zbog Briselskog dijaloga i svega što smo uradili je doneta odluka posle potpisivanja  da se otvore pregovori za članstva Srbije u EU. To je ironija da oni koji su sebe proglasili proevropskim, kada su bili na vlasti  u tom periodu smo došli da se sve okrene i da je Eu stavila tačku na te političke opcije. Procenili su da lažu, ništa nisu mogli da realiziju. To su stare snage, još jedan pokušaj DOS -a da se na jedan prepakovan način i format predstave na izborima. Koriste se iste termini i izrazi. I dalje koriste floskule da nema demokratije, ljudskih prava, medijskih sloboda, da živimo u zverinjaku. Kada vi pogledate kako su se oni ponašali, to je jedan kliše koji nije napušten poslednjih 20 – 30 godina. To je još jedan okršaj sa DOS – om, to se radujem. Ništa me ne iznenađuje. Sutra idem na godišnju konferenciju UNESKA u Parizu, to je veoma važno za naše kulturno nasleđe jer Kosovo stalno hoće da uđe. Žele da proglase naše manastire kulturnom baštinom na Kosovu i Metohiji – bio je jasan Dačić tokom gostovanja na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter