Izvor: Alo.rs
30.09.2023 u 09:50
0

MINISTAR MALI PODELIO LEPE VESTI: Sutra kreće povećanje penzija i primena penzionerskih kartica

Ministar finansija Siniša Mali ovog jutra saopštio je da od sutra, 1. oktobra kreće povećanje penzija, takođe i primena penzionerskih kartica.

– Sutra je 1. oktobar, i imamo dve lepe vesti. Sutra kreće povećanje penzija od 5,5%, kao što je i obećao predsednik Vučić. Sutra počinje i primena penzionerskih kartica. Obećanja koja smo dali ispuvanjvamo – rekao je Mali.

Ministar je naveo da penzioneri koji imaju penzionerske kartice od sutra mogu da ostvaruju popuste na velikom broju mesta.

– Na današnji dan imamo preko 650 ustanova koji nude popuste. Na ovaj način pokazujemo ne samo brigu o penzionerima, već i poštovanje prema njima.

SINIŠA MALI: Sutra počinje isplata pomoći za decu, od 1. oktobra primena penzionerskih kartica

– Penzionerske kartice mogu da se podignu u filijalama PIO fonda. Oni koji su dobili poziv da ih podignu treba da odu tamo da ih podignu, a oni koji nisu dobili poziv dobiće kartice na adresu u narednim danima.

Svako obećanje koje smo dali, to smo i ispunili, napomenuo je Mali.

– Idemo sa povećanjem plata i penzija. Imamo nikada veću zaposlenost. Ljudi imaju plate i radna mesta, a sačuvali smo i stabilnost našeg sistema.

– To nema veze sa izborima, mi smo spremni. Nama treba legitimitet za budućnost. Da li Srbija treba da bude slobodna, nezavisna zemlja, ili će da bude kolonija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter