Izvor: KOSOVO-ONLINE
30.09.2023 u 11:09
0

NE MOŽE SE NA KOSOVO I METOHIJU: Jarinje i Brnjak zatvoreni već sedmi dan

Administrativni prelazi Brnjak i Jarinje su već sedmi dan zatvoreni iz pravca centralne Srbije dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema.

Situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak je nepromenjena, pa se još uvek, kao prethodnih dana, može izaći sa Kosova, ali putnički automobili, pa čak ni pešaci, ne mogu da uđu na Kosovo.

Nakon sukoba koji su se u nedelju odigrali u selu Banjska, kosovska policija je blokirala puteve ka ovom području dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova zatvorilo prelaze i nije poznato kada će ponovo biti otvoreni.

Koordinator Nacionalnog konventa EU za poglavlje 35 Dragiša Mijačić upitao je koliko treba čekati da se u potpunosti implementiraju Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. godine i CEFTA sporazum, kao i zašto Evropska unija i zemlje Kvinte ćute.

Bela kuća pozvala na povlačenje srpske vojske duž administrativne linije sa KiM

Brnjak i Jarinje su od 24. septembra zatvoreni za ulazak iz Srbije. Zatvoreni su za uvoz srpske robe od 14. juna. Koliko treba čekati da se u potpunosti implementiraju Sporazum o slobodi kretanja iz 2011. i CEFTA sporazum. Zašto EU i Kvinta ćute – upitao je Mijačić.

Poslanik Demokratskog saveza Kosova i bivši premijer Avdulah Hoti poručio je da je potrebno da se što pre normalizuje život građana na severu Kosova nakon incidenta u Banjskoj, kao i da se otvore administrativni prelazi Jarinje i Brnjak koji su od nedelje zatvoreni za ulazak iz Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter