Izvor: HappyBSC
05.07.2022 u 08:50
0

MINISTAR SELAKOVIĆ U EMISIJI „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Borimo se više od 50 godina protiv separatizma, navikli smo na politiku dvostrukih aršina!“

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković bio je gost emisije „Dobro jutro, Srbijo“ – televizije Hepi, u kojoj je veoma transparentno govorio o trenutnom statusu naše zemlje, geopolitička situacija, ali i izazovima koje nosi veoma odgovorna funkcija koju obavlja. 

Na početku razgovora objasnio je kako je biti ministar u  ovako dramatičnim vremenima, pritiscima, strahom da se Ukrajina ne preseli na Kosovo, Republiku Srpsku, s obzirom na otvorene pretnje o tome da treba sve ovo iskoristiti dok je Rusija zauzeta. Da je vreme za konačni obračun sa Srbima.

MINISTAR SELAKOVIĆ U POSETI RUMUNIJI Istaknuto tradicionalno prijateljsto, bliskost, solidarnost i razumevanje naša dva naroda!

Pritiske svakako osećam, niko im nije izložen toliko, koliko sam predsednik Vučić, s obzirom na to da je najdominantnija politička figura u čitavoj Srbiji. On je potpuno legitimno nosilac vlasti u ovom trenutku, jer su predsednički izbori završeni. Dobio je ubedljivu većinu glasova, ima potpuno poverenje naroda. Kao ministar spoljnih poslova jesam neko ko je isturen u komunikaciji sa inostranim elementom, te su ti pritisci zaista prisutni, to mogu da potvrdim. Ovu dužnost  u svakom vremenu treba časno i čestito obavljati kada predstavljate svoju državu, a sada je naročito izazovno, jer to nije nešto što je lepo, već jedan ozbiljan rad i napor. Situacija jeste dramatična, ne samo u Evropi, našem regionu, već u čitavom svetu. Događaji koji su započeli 24. februara označili su početak promene čitave geopolitičke, geoekomonske, bezbednosne arhitekture u čitavom svetu. Svi svedočimo tim promenama, a one sa sobom nose i jednu potpunu nepredvidivost – rekao je u dahu Selaković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 Potom je stigao do veoma pohvalnog dela političke strukture, u kojoj je Srbija ostala principijalno od prvog dana od zasedanja Saveta za nacionalnu bezbednost da ne manja svoj stav.

–   –  To je tačno, Srbija je jedna od retkih koja je na samom početku imala vrlo jasan i principijalan stav, bio sam u prilici sredinom maja meseca da prisustvujem godišnjoj sednici komiteta ministara Saveta Evrope, održanoj u Torinu, a tom prilikom sam od evropskih ministara slušao lekcije o poštovanju tertorijalnog intergiteta i političke nezavisnosti, jer je to jedan od ključnih principa međunarodnog prava. To važi za svaku zemlju, samo ne za Srbiju. Onda se suočite sa dvostrukim licemerjem, gde niko sa zapadnog Balkana ne napravi nijedan – jedini milimetar napretka u evropskim integracijama, i gde imate situaciju da Ukrajina ili Moldavija dobiju status kandidata za pregovaranje članstva u Evropskoj uniji. S jedne strane, u kojim granicama dobijaju taj status? Danas drugi stiču status kandidata , Ukrajina u kojoj bukti rat, Moldaviju koja ima tertorijalni problem, Srbija čvrsto podržava teritorijalni integritet obe zemlje, ali opet imate Moldaviju koja nije uvela sankcije Rusiji. S druge strane imamo pritisak na Srbiju da uvede sankcije. To su politike dvostrukih aršina. Mi smo kao narod navili na tu politiku, borimo se više od 50 godina protiv separatizma. On nas je razjedalo, i razjeda nas i dan danas naše nacionalno biće. A doživeli smo sada da se mi prozivao za separatizam – rekao je ministar tokom gostovanja. 

*     Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter