Izvor:
02.04.2019 u 11:24
0

MINISTARKA GRAĐEVINARSTVA MIHAILOVIĆ : „Gradnja autoputa od Beograda do Zrenjanina počeće 2020. godine!“

Gradnja autoputa od Beograda do Zrenjanina počeće 2020. godine, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Reč je o izgradnji 58 kilometara autoputa, čija je vrednost između 300 i 350 miliona evra. Radovi će trajati tri godine.

Mihajlović je na konferenciji za medije u Zrenjaninu, koji je posetila zajedno sa ministrima privrede i sporta Goranom Kneževićem i Vanjom Udovičićem, rekla da će se graditi autoput Beograd – Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad.

Navela je da će se ove godine raditi projektno-tehnička deokumentacija za autoput Beograd – Zrenjanin, a da će sledeće godine početi radovi.

– Zrenjanin će biti jedna od tačaka novog investicionog ciklusa (vrednog oko pet milijardi evra), pošto ćemo imati izgradnju autoputa Beograd – Zrenjanin. To će biti jedan od autoputeva koji ćemo početi da gradimo već sledeće godine- naglasila je Mihajlović.

Ministarka je podsetila da će Srbija u okviru tog ciklusa ove godine početi da gradi tri autoputa u periodu od aprila do juna, koji će biti značajni za celu zemlju.

– Gradnja autoputa Preljina – Požega treba da počne u aprilu, a u junu prva deonica autoputa Beograd-Sarajevo od Sremske Rače do Kuzmina, kao i izgradnja autoputa Pojate-Preljina- rekla je ona.

Izvor<: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter