Izvor: agencije
25.10.2023 u 18:37
0

NAJAVIO FORMIRANJE ZSO: Kurti saglasan sa novim planom EU koji uključuje nacrt za formiranje ZSO

Vlada Kosova saopštila je da je saglasna sa novim planom Evropske unije, koji uključuje i nacrt za formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom, koji su zapadne diplomate u subotu predstavile čelnicima Kosova i Srbije

Bez navođenja detalja o čemu se tačno radi, Evropska unija je za Kohu potvrdila da je napravila „moderni evropski predlog“ za Zajednicu opština sa srpskom većinom na Kosovu i sada od obe strane očekuju da se za ovo, ali i za sva pitanja iz dijaloga, „brzo deluje“,

Vlada Kosova, navodi Koha, saopštila je da se premijer Aljbin Kurti saglasio da novi plan EU, koji uključuje i paket za sveobuhvatnu primenu Osnovnog sporazuma, bude okvir za nastavak daljih razgovora sa zemljama saveznicima.

SASTANAK U ČETIRI OKA: VUČEVIĆ DOČEKAO TURSKOG MINISTRA ODBRANE!

Premijer Kurti je saglasan da je ovaj novi plan okvir za nastavak daljih razgovora sa savezničkim državama SAD, Nemačkom, Francuskom i Italijom, i da treba da obezbedi komponentu jake bezbednosti i da ojača perspektivu članstva u međunarodnim organizacijama, navodi se u saopštenju Vlade.

Očekuje se da će se Kurti u četvrtak u Briselu sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, italijanskom premijerkom Đorđom Meloni i visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Đosepom Boreljom, a slični sastanci očekuju se i za Vučića.

Nije saopšten dnevni red i detalji sastanka u Briselu, ali premijer Kurti izražava spremnost da se uključi u suštinske rasprave, pod uslovom da budu u skladu sa principom inkluzivnosti, stoji u saopštenju Vlade Kosova.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter