Izvor: Kosovo Online
25.10.2023 u 18:11
1

NATO NAJAVIO: Stoltenberg, teška je situacija, pojačavamo naše prisustvo, posebno na severu Kosova

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je da je neophodno da se Priština i Beograd uzdrže od akcija koje bi mogle da dovedu do dalje eskalacije i da se vrate dijalogu pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Stoltenberg je na konferenciji za medije istakao da su NATO trupe na Kosovu pojačane u poslednje vreme sa nekoliko stotina vojnika iz Italije, Bugarske, Rumunije i Velike Britanije.

OČEKIVANJA IZ BRISELA: Beograd i Priština da se bezuslovno vrate dijalogu i primene dogovore

„I dalje postoje tenzije, teška je situacija, pratimo je veoma obazrivo i pojačavamo naše prisustvo, posebno na severu. Glavna poruka je da obe strane, i Beograd i Priština, treba da se uzdrže od akcija koje bi mogle da dovedu do dalje eskalacije i da se uzdrže od zapaljive retorike“, kazao je Stoltenberg

On je poručio da Beograd i Priština treba se vrate dijalogu pod pokriveteljstvom EU.

„Mislim da je takođe važna poruka da se vidi da EU i NATO rade ruku pod ruku i da pojačane trupe NATO na Kosovu podupiru pojačane diplomatske napore EU“, naveo je Stoltenberg.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NATO NAJAVIO: Stoltenberg, teška je situacija, pojačavamo naše prisustvo, posebno na severu Kosova”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter